Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2021, 7:33
Čas čítania 0:56
Ema Stanovská

„Facebook ubližuje deťom a oslabuje demokraciu.“ Exmanažérka spoločnosti pred kongresom kritizovala sociálnu sieť

„Facebook ubližuje deťom a oslabuje demokraciu.“ Exmanažérka spoločnosti pred kongresom kritizovala sociálnu sieť
Zdroj: Jabin Botsford-Pool/Getty Images
NEWS FACEBOOK
Uložiť Uložené

Podľa whistleblowerky Frances Haugenovej Facebook vie, ako zlepšiť bezpečnosť platformy, no uprednostňuje astronomický zisk pred ľuďmi.

Bývalá manažérka spoločnosti Facebook Frances Haugenová dnes vypovedala v americkom senáte. Ešte v nedeľu priznala, že stojí za únikom interných dokumentov, ktoré boli základom série investigatívnych článkov denníka The Wall Street Journal. Pred kongresom sa rozhodla vystúpiť preto, aby poukázala na nekalé praktiky sociálnej siete.

„Začala som pracovať vo Facebooku preto, lebo som verila, že má potenciál urobiť z nás lepších ľudí. Dnes som tu preto, že verím, že Facebook ubližuje deťom, rozdeľuje spoločnosť a oslabuje našu demokraciu,“ povedala Haugenová.

facebook
Zdroj: Reuters

Haugenová v senáte navyše prezradila, že spoločnosť vie, ako spraviť Facebook a Instagram bezpečnejšími, no „uprednostňuje astronomické zisky pred ľuďmi“. Podľa nej je na vyriešenie týchto problémov nevyhnutný zásah kongresu.

Zuckerberg by sa mal pozrieť do zrkadla

Senátor Dan Sullivan povedal, že je „znepokojený“ tým, ako Facebook a jeho dcérske spoločnosti ovplyvňujú duševné zdravie detí. „Myslím si, že o dvadsať rokov sa pozrieme späť do minulosti a pomyslíme si: Čo sme si, dopekla, mysleli?“

Odporúčané
Návod na lepší Instagram: ako si nastaviť profil pre svoje duševné blaho a prečo je sociálna sieť toxická pre mladých Návod na lepší Instagram: ako si nastaviť profil pre svoje duševné blaho a prečo je sociálna sieť toxická pre mladých 30. septembra 2021, 12:35
Domov
Zdieľať
Diskusia