Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2021, 10:30
Čas čítania 5:00
Viktor Kniš

Zarobím aj 200-tisíc mesačne, platím dane, drogy ničia životy. Takto sa Zuzana Plačková bránila pred súdom

Zarobím aj 200-tisíc mesačne, platím dane, drogy ničia životy. Takto sa Zuzana Plačková bránila pred súdom
Zdroj: se svolením Zuzany Plačkové
NEWS ZUZANA STRAUSZ PLAČKOVÁ
Uložiť Uložené

Zuzanu Plačkovú a jej manžela Reného Strausza Špecializovaný trestný súd prepustil. Nevidí dôvody nielen na väzbu, ale ani na trestné stíhanie.

Zuzana Plačková tvrdí, že drogy neberie, pretože by mohli do jej života zasiahnuť natoľko, že by prišla o biznis, ktorý vybudovala. Zarába vraj až 200-tisíc eur mesačne, pravidelne platí dane a všetky transakcie robí platobnými kartami, preto je možné vydokladovať ich. Údajného člena gangu, ktorý Plačkovú a jej manžela Reného Strausza zapojil podľa NAKA do drogovej trestnej činnosti, spoznala na dovolenke. Pozná ho však len z videnia ako ďalších, ktorí ju oslovili, lebo je populárna. 

Vyplýva to z uznesenia sudcu, ktoré má Refresher k dispozícii. Sú v ňom zhrnuté argumenty Zuzany Plačkovej vrátane jej odpovedí na otázky prokurátora. 

Influencerku a jej manžela prepustil zo zadržania Špecializovaný trestný súd, pretože nevidel nielen väzobné dôvody, ale ani opodstatnenosť trestného stíhania. 

Plačková a Strausz naďalej zostávajú obvinení, navyše prokurátor podal sťažnosť proti rozhodnutiu ŠTS a o väzbe pre populárnu dvojicu bude rozhodovať Najvyšší súd 7. októbra. Medzičasom sa obaja vrátili na Instagram, k obvineniam sa však pravdepodobne podľa pokynu advokátov nevyjadrujú. 

 
V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sa Zuzana Plačková bránila a ako odpovedala na otázky prokurátora.
  • Odkiaľ podľa svojich slov influencerka zarobí až 200-tisíc eur mesačne a v akej fáze roka 2021 sa jej podarilo zaznamenať miliónový obrat.
  • Ako odpovedala Plačková na otázku prokurátora o človeku, ktorý ju údajne nahovoril na drogovú trestnú činnosť.
  • Čo o tomto človeku vie a aký mali vzťah.
  • Prečo má Plačková negatívny postoj k drogám.
  • Aké dôkazy má proti údajnej zločineckej skupine NAKA a prečo sú podľa advokáta Plačkovej a Strausza slabé. 

Zarobí 100- až 200-tisíc eur a riadne platí dane

Zuzana Plačková pred Špecializovaným trestným súdom vysvetľovala svoje príjmy, keďže prokurátor mal pochybnosti, či môže podnikateľka z Instagramu zarobiť na luxus, ktorým sa prezentuje na sociálnych sieťach. Zároveň tak influencerka deklarovala, že v žiadnom prípade nie je odkázaná na predaj drog. Plačková tvrdí, že mesačne zarobí 100- až 200-tisíc eur, ešte v lete na sociálnej sieti Instagram fanúšikom písala, že je z nej konečne milionárka v eurách. 

Odporúčané
Ochutnali sme Attilovu bagetu, čipsy od Plačkovej aj hotdog od Separa. Niektoré z nich už nikdy nedáme do úst Ochutnali sme Attilovu bagetu, čipsy od Plačkovej aj hotdog od Separa. Niektoré z nich už nikdy nedáme do úst 26. marca 2023, 14:30

Jej príjem pochádza podľa jej slov najmä z predaja kolagénu, výživových doplnkov, jej kolekcie oblečenia, kozmetiky. Okrem toho pre firmy poskytuje spoluprácu vo forme súťaží a platených reklám na ich produkty.

Takto vraj spolupracuje s minimálne desiatimi spoločnosťami, píše sa to v prepise jej výpovede pred súdom. Nedávno sa napríklad stala ambasádorkou Miss Universe a aktívne promovala aj novú sériu na markizáckej platforme Voyo.

Vo viacerých rozhovoroch Plačková prezradila, že si za jednu story pýta asi 1 500 eur a za príspevok aj viac ako 10-tisíc eur. Veľkú časť jej príjmov údajne tvoria označovacie súťaže, kde dáva sledovateľom možnosť vyhrať luxusné autá. 

Zuzana Plačková zároveň argumentuje tým, že zo svojich spoločností odvádza plnú výšku DPH, čo je 40- až 50-tisíc eur mesačne. Tvrdí, že všetko platí platobnými kartami, a teda všetky transakcie je možné overiť. „Minulý rok som mala obrat 1 milión eur, tento rok som túto hranicu dosiahla už v polovici roka,“ povedala influencerka sudcovi. Cíti sa ako poctivý človek, ktorý svojich sledovateľov na Instagrame motivuje k slušnosti. 

Plačková
Zdroj: Instagram/Zuzana Plačková

 

Plačková možno mala marihuanový koláčik a extázu, ale vie, že drogy môžu zničiť život, neholduje im 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 104158 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo má Zuzana Plačková negatívny názor na drogy a prečo im neholduje.
  • Kde sa s drogami stretla.
  • Čo vie o človeku, ktorý ju podľa vyšetrovateľov NAKA do drogovej trestnej činnosti namočil.
  • Aké argumenty pred súdom použila.
  • Prečo si myslí, že ide o nedorozumenie.
Domov
Zdieľať
Diskusia