Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2021, 20:33
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Zuzana Plačková zľahčuje svoje zadržanie. V prvom príspevku od prepustenia tvrdí, že pondelky môžu byť nepríjemné

OSOBNOSTI ZUZANA STRAUSZ PLAČKOVÁ
Uložiť Uložené

Zuzana Plačková od pondelka tvrdí, že sa vyjadrí na Instagrame. Zvolila však zdržanlivú komunikáciu.

Zuzana Plačková už v deň zadržania novinárom počas nastupovania do policajného auta tvrdila, že sa vyjadrí na svojom instagramovom profile. Zopakovala to pred svojím výsluchom pred vyšetrovateľom aj po ňom.

Krátko po prepustení však zverejnila len „vtip“, ktorým celú situáciu zľahčuje. K samotnému obvineniu a skutkom, ktoré jej dávajú za vinu, sa nevyjadrila – pravdepodobne aj s prihliadnutím na odporúčanie právneho zástupcu. Aj správanie na sociálnych sieťach by mohli orgány činné v trestnom konaní zohľadňovať počas vyšetrovania. 

Vyjadril sa aj Plačkovej manžel René. „Boli to moje najhoršie 4 dni v živote,“ povedal svojim sledovateľom so zlomeným hlasom. „Dávajte si pozor, s kým sa stretávate, lebo na nich môžete doplatiť,“ dodal. Sledovateľov vyzval, aby si vážili slobodu. 

Zuzana Plačková a jej manžel René Strausz nepôjdu do väzby, informovali TV JOJ a TV Markíza. Rozhodol o tom sudca Špecializovaného trestného súdu. Rozhodnutie nie je právoplatné, je možné sa voči nemu odvolať na Najvyšší súd. 

Odporúčané
Ochutnali sme Attilovu bagetu, čipsy od Plačkovej aj hotdog od Separa. Niektoré z nich už nikdy nedáme do úst Ochutnali sme Attilovu bagetu, čipsy od Plačkovej aj hotdog od Separa. Niektoré z nich už nikdy nedáme do úst 26. marca 2023, 14:30

Dôvodom prepustenia spomínanej dvojice bolo „konštatovanie sudcu pre prípravné konanie o neexistencii dôkazov, ktoré by preukazovali dôvodné podozrenie, že sa títo obvinení dopustili skutku, za ktorý im bolo vznesené obvinenie“.

Plačková a jej manžel naďalej zostávajú obvinení. 

Zuzana Plačková
Zdroj: Instagram/Zuzana Plačková
Domov
Zdieľať
Diskusia