Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2021, 12:50
Čas čítania 2:04
Dominik Vetrák

Netflix ukázal rebríček 10 najsledovanejších seriálov a filmov

Netflix ukázal rebríček 10 najsledovanejších seriálov a filmov
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX SERIÁLY
Uložiť Uložené

Netflix odhalil zaujímavé dáta o svojich seriáloch a filmoch.

Počas nedávnej Vox Media’s Code Conference v Beverly Hills odhalil šéf Netflixu Ted Sarandos zaujímavé štatistiky. V prvom rade oznámil, že seriál Squid Game je doteraz najväčšia šou celej platformy. Aspoň to tvrdí jeden z prítomných novinárov. Squid Game je na Netflixe pritom len niečo vyše 2 týždňov.

Netflix zrejme dáta o sledovanosti uverejní až mesiac po tom, čo seriál začali streamovať. Sarandos okrem toho potvrdil, že nemajú v pláne kupovať Spotify ani vlastnú sieť kín. Na druhej strane to myslia vážne s hrami na Netflixe. Prvou spoločnosťou, ktorú kúpili, je Night School Studio (Oxenfree, After Party). 

Odporúčané
8 najočakávanejších októbrových kinofilmov: Duna pre nadšencov kvalitných filmov, Venom pre fanúšikov komiksovej zábavy 8 najočakávanejších októbrových kinofilmov: Duna pre nadšencov kvalitných filmov, Venom pre fanúšikov komiksovej zábavy 29. septembra 2021, 9:30

Na fotografii nižšie si môžeš pozrieť rebríček najsledovanejších seriálov a filmov. Netflix ráta za jednotku sledovanosti to, keď si niekto pustí seriál či film aspoň na 2 minúty. Čísla nižšie sa navyše viažu k prvým 28 dňom streamovania. Preto má Extraction stále 99 miliónov videní a to číslo už nenarastie, aj keď reálne si ten film na minimálne 2 minúty zaplo už oveľa viac účtov.

Netflix
Zdroj: Alex Heath/Netflix

Na porovnanie, takto vyzerala tabuľka najsledovanejších seriálov v januári 2021. 

10. Never Have I Ever – 40 mil. divákov

9. The Umbrella Academy – 43 mil. divákov

8. Ratched – 48 mil. divákov

7. Too Hot to Handle – 51 mil. divákov

6. You – 54 mil. divákov

5. The Queen’s Gambit – 62 mil. divákov

4. Bridgerton – 63 mil. divákov

3. Tiger King – 64 mil. divákov

2. Money Heist – 65 mil. divákov

1. The Witcher – 76 mil. divákov

Ďalšia tabuľka zobrazuje celkový počet hodín, ktoré účty strávili pozeraním filmov a seriálov. Aj keď si v prvých 28 dňoch zaplo Bird Box o 10 miliónov účtov menej, nakoniec film dopozeralo oveľa viac divákov, ako napríklad Extraction, keďže snímku so Sandrou Bullock sledovali o 50 miliónov hodín viac ako akčňák s Chrisom Hemsworthom. 

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 26. apríla 2024, 14:30

Keď si porovnáme oba rebríčky sledovanosti, zistíme, že niektoré z najsledovanejších seriálov podľa výpočtov sledovania „2 a viac minút“ už v rebríčku napozeraných hodín vôbec nie sú.

Netflix
Zdroj: Alex Heath/Netflix

Množstvo divákov zrejme nedopozeralo ani Tiger King, Lupin, Sweet Tooth, The Queen’s Gambit či Emily in Paris. Naopak, diváci „binge-watchovali“ seriály ako You či 13 Reasons Why. Megahity ako Zaklínač, Money Heist, Bridgerton či Stranger Things lámu rekordy v oboch rebríčkoch, takže je jasné, že tieto seriály ľudia väčšinou aj reálne dopozerali.

Netflix, našťastie, rozdelil seriály podľa jednotlivých sérií. Keby sme v rámci odpozeraných hodín mali porovnávať 4 série Stranger Things s jednou sériou Tiger King, je jasné, že by to nedávalo zmysel. Každá séria sa však počíta samostatne, takže v rebríčku odpozeraných hodín vidno, ktoré seriály diváci aj reálne dopozerajú. 

Pri filmoch je zaujímavý napríklad The Irishman. Síce sa nedostal do top 10 z hľadiska účtov, ktoré si ho v prvých 28 dňoch zapli aspoň na 2 minúty, no zdá sa, že veľa ľudí ho skutočne dopozeralo. Trojhodinový gangsterský magnum opus diváci dokopy pozerali 215 miliónov hodín. Je možné, že ho dopozeralo viac ľudí než Murder Mystery či Project Power.

Domov
Zdieľať
Diskusia