Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2021, 9:30
Čas čítania 5:44
Dominik Vetrák

8 najočakávanejších októbrových kinofilmov: Duna pre nadšencov kvalitných filmov, Venom pre fanúšikov komiksovej zábavy

8 najočakávanejších októbrových kinofilmov: Duna pre nadšencov kvalitných filmov, Venom pre fanúšikov komiksovej zábavy
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

V októbri uvidíme v kinách ešte viac atraktívnych filmov než v septembri.

September bol z hľadiska kinopremiér trošku slabší. Začiatok a koniec mesiaca zdobil Shang-Chi a James Bond, no medzitým toho až tak veľa nebolo. Film Don’t Breathe 2 bol menším sklamaním. Zachraňovali to Quo Vadis, Aida? a netradičný Malignant, horor od Jamesa Wana, ktorý však publikum rozdeľoval na dva tábory. 

V októbri to bude o čosi lepšie. Vlastne by to bolo úžasné aj vtedy, keby za celý mesiac mala premiéru len Duna. Okrem nej sa však dočkáme skvelých filmov z festivalov, noviniek od uznávaných režisérov, animákov nielen pre deti a v neposlednom rade aj klasických blockbusterov. 

Odporúčané
Endgame, Civil War, Iron Man a Thor. Ktoré marvelácke filmy sú najlepšie a na ktoré by sme najradšej zabudli? Endgame, Civil War, Iron Man a Thor. Ktoré marvelácke filmy sú najlepšie a na ktoré by sme najradšej zabudli? 14. septembra 2021, 17:30

Titane – 7. 10. 

Režisérka Julia Ducournau rada poburuje divákov. Pred 5 rokmi sa jej to podarilo s Raw/Grave o kanibaloch a teraz to urobila s Titane. Jej novinka je z hľadiska filmového remesla údajne kvalitnejšia, no stále kontroverzná. 

Film má zobraziť mladého muža, ktorý tvrdí, že sa volá Adrien Legrand. Zmizol pred 10 rokmi, takže keď sa o nájdení svojho syna dozvie Vincent, znamená to pre neho koniec trápenia. Zároveň s touto udalosťou sa však v jeho okolí udejú nechutné vraždy. Snímka bude zrejme plná krvi, nahoty a sexu. Titane získal na tohtoročnom medzinárodnom filmovom Festivale v Cannes najprestížnejšiu cenu – Zlatú palmu. 

Myši patria do neba – 7. 10. 

Česko-slovenský animák o odvážnej, no naivnej myške a líške, ktoré sa musia spojiť, aby prežili náročnú cestu. Nejde o obyčajné dobrodružstvo na ceste za zbohatnutím. Počas tejto veľkej skúšky sa dozvedia viac o sebe a o živote, ktorý viedli. 

Vytvorili ho netradičnou bábkovou stop-motion technikou. Vidieť to už v traileroch, ktoré servírujú vtipné scény, nejakú tú akciu a vnadia na správne zobrazené posolstvá, ktoré dajú niečo do života ako deťom, tak aj dospelým.

Miloval som svoju ženu – 7. 10.

Režisérka Ildikó Enyedi asi nie je žiadna slávna osobnosť. Aspoň nie pre bežného diváka. Jej novinka ťa teda len podľa názvu nijako nerozhodí. My sa však na ňu veľmi tešíme, lebo Ildikó naposledy natočila skvelú drámu O tele a duši.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Jej novinka sa volá Miloval som svoju ženu (The Story of My Wife), a aj keď má zlé hodnotenia, budeme veriť, že pôjde o dobrý film. Námorný kapitán Jacob Störr sa v kaviarni staví s priateľom, že sa ožení s prvou ženou, ktorá do nej vstúpi. A vstúpi Lizzy. Tú si zahrala skvelá Léa Seydoux.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 103471 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia