Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2021, 14:15
Čas čítania 1:13
Martin Adam Pavlík TASR

Väčšina politikov dnes oslavuje Deň ústavy. Strana Spolupatričnosť by ju najradšej zrušila

Väčšina politikov dnes oslavuje Deň ústavy. Strana Spolupatričnosť by ju najradšej zrušila
Zdroj: TASR
ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ústava podľa mimoparlamentnej strany degraduje národnostné menšiny na Slovensku.

Ústava Slovenskej republiky z 1. septembra 1992 je najvyššie postavený právny predpis platný v Slovenskej republike. Podľa prezidentky Zuzany Čaputovej je to náš spoločný a základný zákon, ktorý nás všetkých chráni pred možnou svojvôľou.

Prijatím ústavy z roku 1992 sa Slovenská národná rada prihlásila k hodnotám právneho, demokratického a zvrchovaného štátu, ktorý o niekoľko mesiacov, 1. januára 1993, aj reálne vznikol.

Podľa prezidentky zároveň tohtoročný sviatok oslavujeme v období, v ktorom ústavný text a jeho výklad v podobe rozhodnutí Ústavného súdu SR významne vstupuje do spoločenského a politického diania na Slovensku. „Mnoho ľudí od Ústavného súdu SR očakávalo iné rozhodnutia a svoju nespokojnosť dávalo najavo aj spôsobmi, ktoré sa vymykajú z rámca kultivovanej občianskej diskusie. Žiaľ, bežnou súčasťou verejnej debaty sa stalo, že mnohí za ústavné považujú iba to, čo oni sami považujú za správne,“ zdôraznila kriticky prezidentka.

Domov
Zdieľať
Diskusia