Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2021, 20:03
Čas čítania 1:12
Richard Bonde

Bratislavských vysokoškolákov rozdelila anketa v skupine na Facebooku. Zaočkovaní chcú mať izbu len so zaočkovanými

NEWS BRATISLAVA FACEBOOK KORONAVÍRUS OČKOVANIE ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Pod anketou sa objavilo množstvo nenávistných komentárov.

Vo facebookovej skupine Mladosť – Šturák – Átriaky – Manželáky sa v pondelok v dopoludňajších hodinách objavila anketa, ktorá rozdelila bratislavských vysokoškolákov. Jeden z členov skupiny vytvoril anketu, ktorá sa zameriava na práva zaočkovaných voči nezaočkovaným.

Odporúčané
Na školské vyučovanie sa chystá aj MHD. Prinášame prehľad zmien v Bratislave aj iných mestách Na školské vyučovanie sa chystá aj MHD. Prinášame prehľad zmien v Bratislave aj iných mestách 30. augusta 2021, 16:21

Anketová otázka v skupine znie: Súhlasíš s tým, aby na intrákoch mali právo zaočkovaní vyhradiť si bývanie len so zaočkovanými? Možné odpovede sú iba dve – Áno, súhlasím a Nie, nesúhlasím.

screenshot
Zdroj: Facebook/Mladosť – Šturák – Átriaky – Manželáky

Anketu jednoznačne vyhráva kladná možnosť, dokonca s viac ako 5,5-násobným náskokom. Pod príspevkom sa však objavujú desiatky nenávistných komentárov.

„Fúha, nie je ti hanba dávať takéto ankety? To kde sme skončili? Normálne nemám slov, kam ľudia dokážu zájsť svojou hlúposťou. Takto budeš nabudúce rozdeľovať aj v akej izbe budeš s akou farbou pleti, orientáciou, pohlavím či s bohatým alebo chudobným? A každý jeden, čo dal áno, by sa mal hlboko zamyslieť nad sebou. Nahlásené. Pekný deň,“ napísal jeden z komentujúcich.

Iný komentár zase ponúka domáce liečenie koronavírusu ivermektínom: „Zožeňte si ivermektín pravidelný, behajte, cvičte a posilňujte imunitný systém vitamínmi a nebudeš sa báť.“ Reakcie naň sa rozmohli až do vulgarizmov: „Až kým ti neod**be pečeň z tej masti proti parazitom.“

screenshot
Zdroj: Facebook/Mladosť – Šturák – Átriaky – Manželáky

Na anketu a množstvo reakcií zareagoval jeden z moderátorov skupiny: „V súvislosti s príspevkami s (ne)očkovaním sa v poslednom čase rozmohli ,boje‘ medzi zástancami a odporcami očkovania. V tejto súvislosti vás žiadam a prosím o rešpektovanie názorov a zároveň zdržanie sa osobných útokov a invektív každého druhu. Bavte sa konštruktívne, a ak nemáte rozumné argumenty, radšej sa, prosím, zdržte komentára. Mojím cieľom, a verím, že ani vaším, nie je robiť tu policajta a cenzúru.“

„Mimochodom, to, že tu v komentároch vystupujú aj staršie ročníky, súvisí s tým, že Mlyny nie sú len študentským mestečkom, ale i miestom, kde sídli množstvo firiem, nájomcov a v neposlednom rade aj zamestnancov internátov, bývalých absolventov či rodičov tu ubytovaných študentov,“ píše moderátor.

Odporúčané
Muž z Kalifornie ukradol vyše 600-tisíc fotiek a videí z icloudovej fotoknižnice. Hľadal medzi nimi nahé ženské telá Muž z Kalifornie ukradol vyše 600-tisíc fotiek a videí z icloudovej fotoknižnice. Hľadal medzi nimi nahé ženské telá 30. augusta 2021, 17:10
Domov
Zdieľať
Diskusia