Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2021, 7:24
Čas čítania 0:42
Ema Stanovská

Na veľkosti penisu záleží oveľa viac, ako sme si doteraz mysleli, vraví nová britská štúdia

NEWS SEXUALITA
Uložiť Uložené

Podľa vedcov už 2,5-centimetrové zmenšenie penisu „drasticky ovplyvnilo sexuálne potešenie žien“.

Nová vedecká štúdia univerzity King’s College London skúmala, aký veľký význam má veľkosť penisu, pokiaľ ide o ženské sexuálne potešenie. Vedci do výskumu zapojili dvanásť sexuálne aktívnych heterosexuálnych párov.

Každému mužovi poskytli tri silikónové krúžky, ktoré boli umiestnené na koreň vztýčeného penisu, aby tak znížili hĺbku penetrácie od 2,5 po 4 centimetre.

Každý pár postupne vystriedal všetky tri krúžky, sex mal v priemere tri- až päťkrát. Partnerka vždy vedela, ktorý krúžok je momentálne „na scéne“, a po akte svoje sexuálne potešenie hodnotila na stupnici od 0 do 100. V priemere išlo o 15-percentné „zmenšenie“ penisu.

„Drastické“ zníženie potešenia

Ukázalo sa, že zmenšenie hĺbky prieniku viedlo k štatisticky významnému 18-percentnému zníženiu celkového sexuálneho potešenia ženy. Autor štúdie David Veale povedal, že do výskumu sa púšťali s predpokladom, že hĺbka penetrácie nebude pre väčšinu žien dôležitá. Avšak už 2,5-centimetrové zmenšenie penisu podľa neho „drasticky ovplyvnilo ich sexuálne potešenie“.


Poznamenal však, že zistenia by nemali byť „nesprávne interpretované v tom zmysle, že predĺženie penisu automaticky zvýši sexuálne potešenie ženy“. Niektoré ženy dokonca povedali, že zmenšenie bolo v daktorých prípadoch príjemné.

Späť
Zdieľať
Diskusia