Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. augusta 2021, 13:55
Čas čítania 0:22
Tímea Krauszová TASR

Policajti by po novom nemuseli na uniformách nosiť menovky, len identifikačné čísla. Ochráni ich to pred osočovaním

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Zmenu navrhuje ministerstvo vnútra v novele zákona o Policajnom zbore.

Policajti by viac nemuseli nosiť na služobnej uniforme menovky, ktoré obsahujú meno, priezvisko a titul. Namiesto nich by boli označení len identifikačným číslom, navrhuje ministerstvo vnútra v novele zákona o Policajnom zbore. Návrh je aktuálne v pripomienkovom konaní.

Rešpektovanie súkromia

„Zrušením tejto povinnosti by sa dosiahlo rešpektovanie súkromného a rodinného života nielen policajtov, ale aj ich rodinných príslušníkov,“ odôvodňuje svoj návrh ministerstvo. Poukazuje na osočovanie, vyhrážanie sa policajtom či zaznamenávanie si osobných údajov policajtov pri výkone služobných zákrokov. Policajti musia v službe používať menovku od roku 2003.

Nosenie menoviek dlhodobo kritizovali aj policajní odborári. Ich navrhované zrušenie preto vnímajú pozitívne.

Odporúčané
Je to psychologický efekt, tvrdí etnologička o príťažlivosti ľudí v uniformách. Ako vnímaš uniformy ty? Je to psychologický efekt, tvrdí etnologička o príťažlivosti ľudí v uniformách. Ako vnímaš uniformy ty? 23. júla 2021, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia