Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. augusta 2021, 8:51
Čas čítania 1:14
Viktor Kniš

Majk Spirit sa háda s novinárom Vagovičom. Spor vyvolali konšpirácie a komunistická minulosť raperovej matky

NEWS MAJK SPIRIT
Uložiť Uložené

Majk Spirit bol najnovším hosťom v relácii Na scéne s Marekom Vagovičom, ktorý ho konfrontoval s mnohými kontroverznými témami.

Šéf investigatívneho tímu portálu Aktuality rozbehol sériu lifestylových rozhovorov s názvom Na scéne, do ktorej si pozval aj Majka Spirita. V 80-minútovom videu Marek Vagovič konfrontuje známeho rapera s mnohými kontroverznými témami vrátane jeho vzťahu ku konšpiračným teóriám o mimozemšťanoch, iluminátoch, UFO alebo páde Dvojičiek.

Majk Spirit sa zároveň začal vyjadrovať k očkovaniu a spochybňovať slová vedcov o tom, že ide o najefektívnejší spôsob boja proti koronavírusu. 

Jednou z tém bola aj minulosť matky známeho rapera. Podľa Vagoviča bola bývalá zamestnankyňa verejnoprávnej televízie STV (dnes RTVS – pozn. red.) predsedníčkou závodnej organizácie KSČ.

Novinár naznačuje, že raperovi mohla v rámci kariéry mierne pomôcť práve jeho matka aj tým, že o ňom napísala knihu. Spirit to však označuje za konšpiráciu. Vagovič sa odvoláva na to, že to tvrdí istá skupina ľudí. 

Obaja sa v rozhovore viackrát dostali do sporu o to, kto hovorí pravdu, z akého zdroja čerpá. „Takže moje ‚dočítal som sa‘ je sofistikovaná manipulácia, ale ‚to hovoria oni, nie ja‘ je na pôde mienkotvorného média úplne okej? Konšpirovať na môj účet je v poriadku, ale to, že ja vyzvem ľudí do diskusie na vlastnom instagrame, je neprípustné,“ konštatuje Majk Spirit. 

Odporúčané
LOVESTREAM prezradil ďalšie meno. Na festivale vystúpi známy slovenský interpret LOVESTREAM prezradil ďalšie meno. Na festivale vystúpi známy slovenský interpret 19. apríla 2023, 15:01

Člen H16 zároveň odmieta, že by jeho mama bola vo vedení komunistickej strany, zároveň si však uvedomuje, že ju z toho v minulosti obvinili. Majk Spirit si podľa jeho slov overil veci priamo u nej s tým, že ona mu povedala, že bola len radovou členkou KSČ – ako každý, kto „chcel mať pokoj“. Žiadal ospravedlnenie, ktorého sa nedočkal, Marek Vagovič totiž zverejnil úryvok článku z portálu Omédiách.com.

„Bola jednou z hlavných tvárí spravodajstva STV, ktoré šlo podľa línie a príkazov socialistického režimu. Bola dokonca predsedníčkou závodnej organizácie KSČ v spravodajstve televízie,“ píše sa v článku, ktorý odkazuje na portál Hospodárske noviny. Ten v roku 2007 zverejnil tzv. mocenskú mapu KSČ. Speezyho mamu Evu Dušičkovú označuje za redaktorku, ktorá bola „zástankyňou Vodného diela Gabčíkovo a Júliusa Bindera“.

Vagovič
Zdroj: Marek Vagovič/Instagram
Domov
Zdieľať
Diskusia