Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2021, 15:42
Čas čítania 0:59
Richard Bonde TASR

Centrum Bratislavy majú vo štvrtok opäť blokovať protestujúci. Primátor požiadal policajtov o ochranu hlavného mesta

POLITIKA BRATISLAVA KORONAVÍRUS MARIAN KOTLEBA OČKOVANIE PROTEST
Uložiť Uložené

Marian Kotleba pozýva všetkých občanov, aby sa zúčastnili na „druhom kole“ blokády Bratislavy.

V utorok sa na Youtube a na webstránke kotlebovci.sk objavilo kontroverzné video. Pozýva všetkých občanov, ktorí sú za slobodu v očkovaní, aby sa vo štvrtok 5. augusta zúčastnili na proteste v centre hlavného mesta. Video moderuje predseda strany ĽSNS Marian Kotleba.

Kotleba je podľa videa v spojení s hlavnými aktérmi minulotýždňového protestu v Bratislave. Protest, ktorý plánujú na štvrtok, nazval „druhým kolom“ blokády hlavného mesta. To by sa malo začať už o 9.00 h pred Úradom vlády SR.

Hlavné mesto požiadalo štátnych policajtov v súvislosti s avizovanou blokádou o jeho ochranu. Primátor hlavného mesta Matúš Vallo to uviedol s tým, že si je vedomý, že ľudia sa vo štvrtok chystajú blokovať dopravu v centre mesta.

Odporúčané
Proti očkovacej lotérii je väčšina Slovákov, ukázal prieskum. Z odporcov očkovania peniaze zlákajú iba menšinu Proti očkovacej lotérii je väčšina Slovákov, ukázal prieskum. Z odporcov očkovania peniaze zlákajú iba menšinu 4. augusta 2021, 12:13

„Policajný prezident povedal, že si musíme zvyknúť aj na prejav názoru, ktorý nás obmedzuje. To plne rešpektujem. V epidemiologickej situácii, v akej sa dnes nachádzame, však vidím zásadný rozdiel medzi prejavením názoru a vystavením Bratislavčanov a Bratislavčaniek rizikovej situácii,“ vyhlásil primátor Bratislavy Matúš Vallo.


Podotkol však, že ho teší, že väčšina obyvateľov hlavného mesta sa k zvládaniu tretej vlny postavila zodpovedne. „Zaslúžia si za to rešpekt a nie hanlivé pokriky, pľuvance a na dlhé hodiny paralyzované celé mesto,“ skonštatoval Vallo.

Odporúčané
Variant delta sa stal na Slovensku dominantným. Podarilo sa mu vytlačiť britskú mutáciu Variant delta sa stal na Slovensku dominantným. Podarilo sa mu vytlačiť britskú mutáciu 4. augusta 2021, 7:59

Hlavnou témou protestu by mal byť boj proti očkovaniu, testovaniu, pandemickým opatreniam, predstaviteľom vlády a parlamentu a aj proti prezidentke Slovenskej republiky Zuzane Čaputovej.

Demonštranti na sociálnych sieťach informujú, že chcú opäť, podobne ako minulý týždeň, zablokovať dôležité komunikácie v hlavnom meste. Bratislavská polícia chystá vzhľadom na protesty bezpečnostné opatrenia – okrem iného vo štvrtok a v piatok zatvoria prezidentskú záhradu.

Domov
Zdieľať
Diskusia