Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2021, 12:44
Čas čítania 0:29
Richard Bonde

Slovenskú vlajku ponesú na olympiáde v Tokiu Zuzana Rehák-Štefečeková a Matej Beňuš

ŠPORT OLYMPIJSKÉ HRY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Od 32. ročníka olympijských hier môžu vlajku na otváracom ceremoniáli niesť dvaja reprezentanti.

Slovenskými vlajkonosičmi sa na piatkovom otváracom ceremoniáli Letných olympijských hier v Tokiu stanú strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková a vodný slalomár Matej Beňuš. V stredu to uviedol Slovenský olympijský a športový výbor (SOVŠ).

Odporúčané
Letné olympijské hry v roku 2032 sa budú konať v austrálskom Brisbane Letné olympijské hry v roku 2032 sa budú konať v austrálskom Brisbane 21. júla 2021, 11:31

Doteraz mohol byť vlajkonosič iba jeden, no tohtoročná olympiáda bude prvá, na ktorej uvedie Medzinárodný olympijský výbor do praxe dlhodobú zmenu. Každá krajina si po novom môže zvoliť  až dvoch zástupcov.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Martin Baumann

„V rámci presadzovania rodovej rovnosti dal Medzinárodný olympijský výbor v Tokiu každému národnému olympijskému výboru premiérovo možnosť, aby so zástavou jeho krajiny na otváracom ceremoniáli na čele výpravy išli spoločne muž a žena,“ uviedol SOVŠ.

Odporúčané
Šéf olympijských hier v Tokiu: Nevylučujem, že hry zrušíme v poslednej možnej chvíli Šéf olympijských hier v Tokiu: Nevylučujem, že hry zrušíme v poslednej možnej chvíli 21. júla 2021, 10:03

Dvojnásobnú striebornú medailistku Zuzanu Rehák-Štefečekovú a strieborného medailistu Mateja Beňuša budú nasledovať aj ďalší slovenskí športovci vrátane Danky Bartekovej, Erika Vlčeka, Denisa Myšáka a Mateja Tótha.

Domov
Zdieľať
Diskusia