Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2021, 20:56
Čas čítania 0:36
Kamila Šebestová

VIDEO: Chceš vidieť najhlbší bazén sveta? V Dubaji vybudovali mesto pod vodou, má hĺbku 60 metrov

NEWS DUBAJ
Uložiť Uložené

Bazén sa zapísal do Guinessovej knihy rekordov.

V Dubaji otvárajú najhlbší bazén sveta. Krajina sa opäť raz zapíše do Guinessovej knihy rekordov. Po najväčšej budove sveta a najväčšej tancujúcej fontáne prišli s majestátnym mestom 60 metrov pod hladinou.

Deep Dive Dubai ponúka potápačom obrovskú podvodnú plochu, v ktorej môžu skúmať ruiny potopeného mesta. Pri plávaní si môžu obzrieť byty pod vodou, veľkú knižnicu či vyhliadku na celé mesto. Dokonca si môžu aj sadnúť do auta alebo „vychutnať kávu“ v zatopenej kaviarni. V komplexe je aj filmové štúdio. Mesto je obrastené rastlinami a pôsobí, že už je pod vodou niekoľko desaťročí. 

Návštevníci Deep Dive Dubai sa potápajú v komfortných 30 stupňoch Celzia. Bazén obsahuje 14 miliónov litrov vody, plávanie sprevádza atmosférická hudba. Potápačské centrum je vhodné pre začiatočníkov aj skúsenejších potápačov. Ponúka aj kurzy potápania. Ceny lístka zatiaľ potápačské centrum nezverejnilo, otvárajú ho tento mesiac.

Domov
Zdieľať
Diskusia