Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2016, 18:12
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Spoločnosť Tesla pracuje na veľkej novinke a podľa slov Elona Muska ju odhalia už tento týždeň

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Elektrobicykel alebo akvizícia SolarCity? Jedno je isté - pôjde o ďalší významný okamih pre celý svet.

Keď koncom minulého mesiaca začali internetom kolovať informácie týkajúce sa automobilky Tesla Motors a jej záujmu o spoločnosť, ktorá je zameraná na produkciu zelenej elektrickej energie prostredníctvom solárnych panelov, snáď každému bolo ihneď jasné, aké sú plány pre blízku budúcnosť. Ponuku v hodnote 2,8 miliardy amerických dolárov rozhodne nemožno považovať za zanedbateľnú čiastku, a preto existuje skutočne veľká pravdepodobnosť, že slová Elona Muska z roku 2006, ktoré sa objavili na oficiálnom blogu Tesly, budú už onedlho naplnené. Pokiaľ ich teda predsa len premenia na realitu, pojem globálne otepľovanie začne viac ako určite strácať význam. A to najlepšie je, že viac detailov vyjde na svetlo sveta zrejme už koncom tohto týždňa.

Známy vizionár, inžinier a CEO modernej automobilky vo svojom takmer 10-rokov starom článku načrtol stratégiu, podľa ktorej mal v pláne navrhnúť a zároveň aj vyrobiť športové vozidlo. Nadobudnutý finančný obnos chcel následne investovať do vývoja a výroby dostupnejšieho elektromobilu, a potom to isté plánoval zopakovať s tým cieľom, že na spotrebiteľský trh prinesie ešte lacnejší model. A keďže za ten môžeme považovať nedávno predstavený Model 3, nadchádzajúcim krokom takzvaného masterplánu nie je už nič iné, ako snaha poskytnúť produkciu elektrickej energie s nulovými emisiami, čo mu umožní dosiahnuť spomínaná akvizícia SolarCity. O prijatí neodolateľnej ponuky však zatiaľ nič bližšie nevieme, takže nám momentálne nezostáva nič iné, ako vychádzať z dostupných indícií, ktoré nájdeme ako v Twitter profile Elona Muska, tak i v nedávno publikovanom článku na webe Quartz.

Musk v tweete vyššie naznačil a zároveň vysvetlil, že dôvodom, prečo chce spojiť spoločnosti Tesla a SolarCity do jedného celku, je vzájomná integrácia externých Tesla batérií a solárnych panelov. Komplexný energetický systém by dokázal nielen uchovávať elektrickú energiu na neskoršie využitie, napríklad v domácnostiach, ale aj jej výrobu, počas ktorej nevzniknú absolútne žiadne emisie ohrozujúce naše životné prostredie. Rodinné domy tak môžu byť postupom času úplne nezávislé od dnešných poskytovateľov konvečných energetických riešení, za ktoré platia ich majitelia nemalé peniaze, pričom sú taktiež obmedzovaní pri výbere miesta bývania. Vďaka energetickému systému od Tesly si preto budú môcť stavať príbytky aj na odľahlých miestach ďalej od civilizácie. Ak navyše spoločnosť zväčší súčasné kapacity ponúkaných batérií Powerwall, ktoré možno už teraz kombinovať, a zároveň rozšíri portfólio i o ďalšie kompatibilné prostriedky umožňujúce tvorbu zelenej energie, čo by teoreticky mohlo zahŕňať využívanie vetru či prúdu vody, sen žiť plnohodnotný život v nehostinných podmienkach nespútanej prírody sa mnohým z nás konečne naplní.

Spoločnosť Tesla pracuje na veľkej novinke a podľa slov Elona Muska ju odhalia už tento týždeň
Zdroj: inhabitat.com
Späť
Zdieľať
Diskusia