Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2014 o 14:43
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Američan si prevzal Lamborghini Veneno za 4 milióny $

TECH
Uložiť Uložené

Jedná sa o amerického investora menom Kris Singh, ktorému začiatkom roka odovzdali jeden zo štyroch vyrobených exemplárov.

Američan si prevzal Lamborghini Veneno za 4 milióny $

Superšport, alebo lepšie povedané hyperšport, Veneno, vznikol na základe príležitosti oslavy 50. výročia automobilky Lamborghini. Na svete existujú len štyri exempláre, z čoho jeden si talianska automobilka ponechá. Ďalší model bol v týchto dňoch doručený svojmu majiteľovi. Jedná sa o amerického investora menom Kris Singh, ktorý zaňho zaplatil neskutočných 4 106 000 dolárov.

Kris je veľkým fanúšikom tejto značky, pričom k modelu Veneno sa dostal netradične. V roku 2012 Lamborghini predstavilo netradičnú verziu Aventadora, koncept J. Akonáhle sa dostala k nemu táto novinka, ihneď začal obvolávať rôznych ľudí, nakoľko mal enormný záujem o model, ktorý vznikol len v jednom kuse. Automobilka mu však kúpu zamietla, avšak ponúkla mu ďalší exkluzívny model Veneno, ktorý ešte nebol ani na svete. Kris neváhal a povedal áno. Doručené mu bolo až teraz, začiatkom roka 2014. Medzičasom dostal dokonca niekoľko atraktívnych ponúk na predaj, avšak ako je vo videu povedané, Venena sa rozhodne vzdať nehodlá a chce aby model ostal v rodine aj nasledujúce generácie.

Pod kapotou sa nachádza motor z modelu Aventador, teda 6,5-litrový dvanásťvalec, tentokrát ale so zvýšeným výkonom na 552 kW / 750 koní. Počas prevzatia v Miami povedal okrem iného aj to, že v jeho prípade sú niektoré detaily lakované v zelenej farbe, teda jedna z tradičných farieb trikolóry.

Domov
Zdieľať
Diskusia