Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Prevádzky

Najlepšie kaviarne, reštaurácie a vo všeobecnosti gastroprevádzky na Slovensku.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Storky
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili nový prírastok
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Na Sundecku otvorili reštauráciu Waves: Novinka na Dunaji spája tradičnú kuchyňu...
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu...
V Bratislave vzniklo bistro, ktoré z tradičných lokší spravilo gurmánsky zážitok
Bratislava má nové raňajkové bistro Jolk. Vzniklo pod vedením renomovaného šéfku...
Známa bratislavská prevádzka Fach predstavila novinky. Boli sme ich ochutnať
Autentický kórejský zážitok v Bratislave: V Maside si jedlo pripravíš sám
V Bratislave otvorili prvý steakbar. Obľúbená sieť reštaurácií prišla s novým ko...
Ochutnali sme nové menu v známom bratislavskom bistre Sogu po odchode Nováka
Obľúbená bratislavská pekáreň otvára nové bistro. Kruh 2.0 vyrastie pod hradom
V bratislavskom Priori otvoria nový stredomorsko-arabský street food
Pri Nivách otvorili novú pekáreň. Počas dnešnej otváračky rozdávali pečivo zadar...
Zuzane Plačkovej vykradli jednu z jej kaviarní. Zlodej si odniesol vaky na seden...
Bar Bukowski mení adresu. Po novom bude patriť do „bratislavského hexagonu“
Ukrajinská reštaurácia Chernomorka otvára v Bratislave už druhú prevádzku
Otvorili nový podnik v centre Bratislavy s veľkými croissantami ako na Tiktoku
Influencerka Lula Almaksus otvorila nový smoothie bar. Láka na matcha drinky
V bratislavskom Starom meste otvorili novú kaviareň 6:57 a.m.
V centre Bratislavy otvárajú novú remeselnú pekáreň. Nahradila bývalý Subway
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
TOP 10 podnikov v Banskej Štiavnici: reštaurácia, kde jedla prezidentka, steak s výhľadom pre bohov aj bistro ukrajinského páru
refresher+
Odporúčané
TOP 10 podnikov v Banskej Štiavnici: reštaurácia, kde jedla prezidentka, steak s výhľadom pre bohov aj bistro ukrajinského páru
27. 7. 2023 14:30
Jedno z najmalebnejších miest Slovenska ponúka jedlá, o ktorých sa ti možno ani nesnívalo.
V týchto prevádzkach zaplatíš za obal 2 eurá navyše. Kaviarne nahrádzajú papierové poháre za zálohované
V týchto prevádzkach zaplatíš za obal 2 eurá navyše. Kaviarne nahrádzajú papierové poháre za zálohované
26. 7. 2023 13:07
„V dnešnej dobe je absurdné, aby sme po vypití 30 – 40 ml nápoja za pár sekúnd vytvorili odpad, ktorý potrebuje množstvo energie na výrobu, distribúciu, dopravu a následne samotné spracovanie,“ hovorí pre Refresher majiteľ kaviarne Pán Králiček Priestor.
Ochutnali sme 7 najlepších sídliskových zmrzlín v Bratislave. Medzi panelákmi nájdeš poctivé klenoty už za 1 euro
refresher+
Odporúčané
Ochutnali sme 7 najlepších sídliskových zmrzlín v Bratislave. Medzi panelákmi nájdeš poctivé klenoty už za 1 euro
22. 7. 2023 14:30
V Bratislave sa to podľa diskutérov na webe hemží „najlepšími zmrzlinami v meste“. Mnohé hviezdy zmrzlinárskeho neba sa skrývajú ďaleko od centra mesta. Navštívili sme ich, aby sme zistili, či si takýto status zaslúžia.
Slávky z Hamuliakova za 13,90 € nám vyrazili dych (ČOJE DOBRÉ)
Slávky z Hamuliakova za 13,90 € nám vyrazili dych (ČOJE DOBRÉ)
21. 7. 2023 13:43
Vyskúšali sme Bazzi bistro a Bufet na hrádzi v Hamuliakove
Majiteľ nového Kácečka: Vyvolali sme davovú psychózu. Náš priestor už nebude zanedbaný, nálepky budeme strhávať (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Majiteľ nového Kácečka: Vyvolali sme davovú psychózu. Náš priestor už nebude zanedbaný, nálepky budeme strhávať (Rozhovor)
20. 7. 2023 12:30
Ako bude vyzerať nové Kácečko a na čo všetko sa môžeš tešiť? Všetko nám zodpovedal jeho dlhoročný majiteľ Ivan Pätoprstý.
Ervin si otvoril kórejské bistro: Kimči som kedysi robil v detskej vaničke a zakopával na záhrade v 50-kilových sudoch
refresher+
Odporúčané
Ervin si otvoril kórejské bistro: Kimči som kedysi robil v detskej vaničke a zakopával na záhrade v 50-kilových sudoch
19. 7. 2023 9:30
Aby Kórejčanom navaril halušky, dal si doniesť zo Slovenska až 200 kíl bryndze a oravskú slaninu. Rozprávali sme sa s majiteľom nového bistra Banchan Ervinom Polivkom, ktorý v tejto exotickej krajine strávil skoro 9 rokov.
„Pohostinnosť je rovnako dôležitá ako jedlo.“ Bývalý politológ otvoril v Bratislave prevádzku Oma, kam zájdeš na víno aj na nákup
refresher+
Odporúčané
„Pohostinnosť je rovnako dôležitá ako jedlo.“ Bývalý politológ otvoril v Bratislave prevádzku Oma, kam zájdeš na víno aj na nákup
8. 7. 2023 12:30
Ak ti nejaká surovina zachutí, môžeš si ju rovno kúpiť a odniesť domov. Oma je hybridný koncept Jakuba Dianišku, ktorý vyštudoval politológiu a ekonómiu. Napokon však naplno „prepadol“ svojej najväčšej vášni – jedlu a pohostinstvu.
Svadba s McDonald’s: Pobočka fastfoodu v Indonézii ponúka svadobné balíčky. Jedlo pre 100 hostí vyjde novomanželov veľmi lacno
Svadba s McDonald’s: Pobočka fastfoodu v Indonézii ponúka svadobné balíčky. Jedlo pre 100 hostí vyjde novomanželov veľmi lacno
7. 7. 2023 10:46
Svadobný balíček obsahuje sto kuracích burgerov a sto kuracích McNuggets po štyri kusy.
Būcheck a Dezertína: Aj plnenú papriku robíme ako burger, s trhaným hovädzím miesto mletého
Būcheck a Dezertína: Aj plnenú papriku robíme ako burger, s trhaným hovädzím miesto mletého
21. 6. 2023 13:49
Aj ďalšia epizóda Podgastu je sequelom pamätnej časti spred troch rokov. Čojeho hosťami sú Peter a Zuzana stojaci za brnianskymi gastrofenoménmi Būcheck a Dezertína.
Šéfka zmrzlinárne Koun: Nový interiér má pôsobiť instagramovo, nech si to ľudia fotia. Zmrzlina za 2,50 zákazníkov neprekvapila
refresher+
Odporúčané
Šéfka zmrzlinárne Koun: Nový interiér má pôsobiť instagramovo, nech si to ľudia fotia. Zmrzlina za 2,50 zákazníkov neprekvapila
15. 6. 2023 9:30
Zmrzlina z Kounu sa stala neodmysliteľnou súčasťou leta v hlavnom meste. Prečo stojí jeden kopček zmrzliny 2,50 € a ako vznikol nápad na extravagantný interiér ich predajne, sme sa rozprávali s majiteľkou Barbarou Szalaiovou.
Majiteľky bývalej Žufane otvorili netradičný bufet pri lese: čo ponúkajú, koľko to stojí a ako nám to chutilo
refresher+
Odporúčané
Majiteľky bývalej Žufane otvorili netradičný bufet pri lese: čo ponúkajú, koľko to stojí a ako nám to chutilo
14. 6. 2023 14:30
Legendárne bistro Žufana, za ktorým chodili ľudia až z Trnavy, sa vracia v podobe moderného bufetu na Železnej studničke. Majitelia nám prezradili, s čím na začiatku najviac bojovali a čo netradičné tu môžeš ochutnať.
Expert na zmrzlinu: Zmrzlina „z prášku“ nie je vôbec zlá, sušené mlieko dnes používa takmer každý (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Expert na zmrzlinu: Zmrzlina „z prášku“ nie je vôbec zlá, sušené mlieko dnes používa takmer každý (Rozhovor)
9. 6. 2023 14:30
Ochutnáš tu zmrzlinu z červenej ryže, ktorú si majiteľ doniesol až z Južnej Kórey, pistáciový cheesecake ťa zas dostane do siedmeho neba. Zmrzlinového technológa Petra Matuščíka sme navštívili v jeho novootvorenej prevádzke Dželato.
10 najlepších podnikov v Nitre: nájdeš tu chutné steaky aj koktaily do 6 eur
refresher+
Odporúčané
10 najlepších podnikov v Nitre: nájdeš tu chutné steaky aj koktaily do 6 eur
6. 6. 2023 14:30
V Nitre nájdeš kaviareň, kde si z menu vyberie aj tvoj štvornohý miláčik. O nič menej zaujímavé sú aj steak housy, kaviarne a bar so svetovým ocenením.
Do motorestu Čataj na D1 lákajú krikľavé reklamy aj Rytmus na Trabante. Jedlo z bufetového baru a drive-inu nás očarilo (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Do motorestu Čataj na D1 lákajú krikľavé reklamy aj Rytmus na Trabante. Jedlo z bufetového baru a drive-inu nás očarilo (Reportáž)
29. 5. 2023 14:30
Motorest Čataj je gastronomická legenda medzi Bratislavou a Trnavou. Kraľuje mu asi 10-metrový pult rozdelený na sekciu šalátov, teplého bufetu, zákuskov a kaviarne. V článku zistíš, ako nám chutilo a ktorá známa osobnosť odtiaľto odišla bez platenia.
Mullet bar je novým hitom Bratislavy: Austrálčania sa „rozbíjajú“ cez deň a končia o polnoci, vraví spolumajiteľ podniku
refresher+
Odporúčané
Mullet bar je novým hitom Bratislavy: Austrálčania sa „rozbíjajú“ cez deň a končia o polnoci, vraví spolumajiteľ podniku
26. 5. 2023 14:30
Nový bar na Laurinskej ulici v Bratislave spája špičkové koktaily, pohodovú atmosféru a skvelých dídžejov. Refresher sa rozprával s majiteľmi Marošom a Gabrielom, ktorí zbierali skúsenosti v Austrálii.
Navštívila som reštauráciu Gordona Ramsayho v Dubaji. Sú jedlá kontroverzného šéfkuchára naozaj také dobré? (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívila som reštauráciu Gordona Ramsayho v Dubaji. Sú jedlá kontroverzného šéfkuchára naozaj také dobré? (Reportáž)
11. 5. 2023 14:30
Reštaurácia Hell's Kitchen sa nachádza v luxusnom rezorte Caesars Palace Dubai na umelo vybudovanom ostrove Bluewaters. Navštívila som ju v čase obeda a vychutnala som si trojchodové menu.
Robert z Laila Tea Housu: Bún bò Nam Bô vo Vietname takmer neexistuje
Robert z Laila Tea Housu: Bún bò Nam Bô vo Vietname takmer neexistuje
4. 5. 2023 9:00
Vietnamské jedlo sa na Slovensku už dobre udomácnilo, nájdeš ho v každom väčšom meste prakticky po celej krajine, v Bratislave má viacero podnikov už kultový charakter. Až by sa mohlo zdať, že žiadne nové meno už veľkú dieru do gastromapy neurobí.
Čo by nemalo chýbať v žiadnej kvalitnej reštaurácii
PR správa
Čo by nemalo chýbať v žiadnej kvalitnej reštaurácii
27. 4. 2023 18:35
Samozrejmosťou je vychutnávanie skvelého jedla, ale všímame si aj atmosféru, interiérový dizajn a pravdaže aj služby. Práve tie dokážu zhoršiť dojem aj keď je jedlo fantastické.
Kde si dáš v Košiciach najlepšiu matchu? Ochutnal som Take It, The MatCha, Nico a Saint (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Kde si dáš v Košiciach najlepšiu matchu? Ochutnal som Take It, The MatCha, Nico a Saint (Reportáž)
pred 2 dňami
Košice sú súčasťou kvalitnej matcha scény. Na základe odporúčaní čitateľov Refresheru sme šli do 4 podnikov a porovnali cenu, prístup a kvalitu.
Na týchto miestach v Bratislave, si dáš skvelú matchu: Podniky, ktoré očaria pilates girl aj raj pre fajnšmekrov
refresher+
Odporúčané
Na týchto miestach v Bratislave, si dáš skvelú matchu: Podniky, ktoré očaria pilates girl aj raj pre fajnšmekrov
13. 8. 2025 17:00
Pripravili sme zoznam miest v Bratislave, kde si môžeš okrem iného vychutnať matchu na rôzne spôsoby a sám posúdiť, ktoré u teba vyhráva.
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili ďalší cool podnik – Čierny Peter
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili ďalší cool podnik – Čierny Peter
18. 7. 2025 10:58
Bratislavské Nivy zažívajú kávový boom. Najnovším prírastkom do kaviarenského sveta je Čierny Peter
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
17. 2. 2025 14:00
Prinášame ti pár tipov na reštaurácie v Banskobystrickom kraji, ktoré ti prinesú nielen gastro zážitok, ale aj príjemnú atmosféru. V našom zozname nájdeš rôzne prevádzky - od chutného streetfoodu, vegan bistra až po reštaurácie s vyššou gastronómiou.
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
28. 2. 2024 14:30
Sieť obchodov Maťove akcie je v súčasnosti na Slovensku obrovským hitom. Pomáha tomu netradičný tovar, Tiktok či špecifický výzor zakladateľa značky. Do jednej z prevádzok sme zamierili aj my a na otázky nám odpovedala aj hlava celého projektu – Maťo.
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
3. 4. 2025 19:00
Paradajkové pesto, hovädzí vývar alebo bolonské špagety, všetko sme starostlivo zhodnotili.
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
28. 2. 2025 9:43
Dôvodom predaja je to, že sa viacerí rozhodli venovať iným projektom, vrátane šéfkuchára Martina Nováka.
Za raňajky u Diora v Saint-Tropez som zaplatila toľko ako v Bratislave. Navštívila som top instagramové podniky sveta (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Za raňajky u Diora v Saint-Tropez som zaplatila toľko ako v Bratislave. Navštívila som top instagramové podniky sveta (Reportáž)
7. 3. 2024 9:30
Vyskúšali sme turecké raňajky aj cupcake od cukrárky, ktorá piekla pre Madonnu, Stinga či Kate Moss. Ako ho ochutnať aj bez rezervácie? Navštív spolu s nami nádherné interiéry, známe aj pre jedinečnú gastronómiu.
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
22. 3. 2025 7:30
Ako sa dostal z Prievidze k pečeniu trdelníkov v Kolumbii?
V Bratislave otvorili novú remeselnú pekáreň Chlieb a Láska. Koncept z Banskej Bystrice láka milovníkov poctivého pečiva
V Bratislave otvorili novú remeselnú pekáreň Chlieb a Láska. Koncept z Banskej Bystrice láka milovníkov poctivého pečiva
24. 11. 2024 10:21
Pekáreň v sobotu privítala prvých zákazníkov.
Na Nivách v Bratislave otvorili nové bistro Sando. Ponúka naložené sendviče z lokálnych surovín
Na Nivách v Bratislave otvorili nové bistro Sando. Ponúka naložené sendviče z lokálnych surovín
25. 7. 2025 14:05
Si milovník/milovníčka sendvičov? Tak toto je pre teba!
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Najlepšia pizza v Bratislave? Toto je TOP 10 prevádzok, kde nájdeš „krčmovku“, ale aj neapolský, rímsky či detroitský štýl
refresher+
Odporúčané
Najlepšia pizza v Bratislave? Toto je TOP 10 prevádzok, kde nájdeš „krčmovku“, ale aj neapolský, rímsky či detroitský štýl
11. 7. 2024 11:00
Vzostup kvality bratislavských pízz naštartovala legendárna pizzeria Basilico, ktorá nedávno skončila a „zmenila“ sa na tieto podniky.
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
11. 4. 2025 19:00
Takto to v Javorine vyzeralo krátko pred odvysielaním epizódy v televízii.
Nový street food park v Bratislave: Jedlo z foodtruckov si vychutnáš v sprievode DJ setov či živej hudby
Nový street food park v Bratislave: Jedlo z foodtruckov si vychutnáš v sprievode DJ setov či živej hudby
22. 11. 2024 18:22
V Bratislave vzniká nový street food priestor s názvom Meet Point, ktorý sa otvorí 23. novembra. Spája kultúru a gastro.
Ďalšia prevádzka z Na nože končí. Svoje brány zatvára Retro Burger v Prešove
Ďalšia prevádzka z Na nože končí. Svoje brány zatvára Retro Burger v Prešove
23. 6. 2025 9:04
Prevádzka oficiálne zatvorí o pár dní, 29. júna.
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
13. 4. 2025 8:30
Návšteva akejkoľvek prevádzky z nášho zoznamu ťa rozhodne nesklame.
Z korporátu prešli do gastra: Miška a Joff sú majiteľmi bistra Kaliforňan, ktorý je dnes už známym lovebrandom (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Z korporátu prešli do gastra: Miška a Joff sú majiteľmi bistra Kaliforňan, ktorý je dnes už známym lovebrandom (Rozhovor)
2. 4. 2024 12:30
Kaliforňan dnes dominuje v Bratislave ako bistro, kde si môžeš vyskladať do misky to, na čo máš chuť. Majitelia vlastnia už 10 prevádzok a plánujú ďalej expandovať.