Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Eurovea.
9. januára 2024, 9:00
Čas čítania 2:55
Sponzorovaný obsah

COMO CAFE: Bistro, kde zabudneš, že si na nábreží Dunaja, a v mysli zablúdiš do Talianska. Nebudeš vedieť, čo ochutnať skôr

COMO CAFE: Bistro, kde zabudneš, že si na nábreží Dunaja, a v mysli zablúdiš do Talianska. Nebudeš vedieť, čo ochutnať skôr
Zdroj: Medusa/COMO CAFE
GASTRO EUROVEA
Uložiť Uložené

Celý koncept funguje podľa motta „la dolce vita“.

Už vo dverách cítiť zmes vône sladkého pečiva, kávy a bazalky. Steny zdobia pestrofarebné plagáty s nápismi v taliančine a všadeprítomné slnečné lúče dodávajú interiéru zlatistý nádych. Zrazu na chvíľu zabudneš, že sa nachádzaš na nábreží Dunaja, a v mysli zablúdiš k talianskemu Comskému jazeru (Lago di Como).

„Nie sme tradičná reštaurácia, profilujeme sa ako bistro a kaviareň. To úplne mení atmosféru a dynamiku celého konceptu. COMO je uvoľnenejšie, s menším a kompaktnejším menu, zamerané na kvalitu surovín, vlastné výrobky, menej tradičné spracovanie kultových talianskych jedál a častejšou obmenou ponuky,“ vysvetľuje Lukáš Hrubý, brand manager COMO CAFE. 

COMO CAFE je podnik, ktorý spája nákupné centrum aj promenádu, pretože sa tam dostaneš z oboch smerov, a môžeš si vybrať, či sa budeš pozerať na rušný život v shoppingu alebo promenádu s mrakodrapom.

Jeho vznik inšpiroval spôsob myslenia „la dolce vita“. Táto „ľahkosť bytia“ je hlboko zakorenená v talianskej kultúre. Na chvíľku zabudni na všetko, pohodlne sa usaď a vychutnaj si šálku espressa a Tortino al cioccolato, teplú čokoládovú tortičku s pistáciovou zmrzlinou.

Tortino al cioccolato (naľavo).
Tortino al cioccolato (naľavo). Zdroj: Medusa/COMO CAFE

Suroviny si vyrábajú sami

„Množstvo produktov je našich vlastných. Ručne vyrábame cestoviny, v pekárni pečieme koláče, dezerty, croissanty aj chleby či foccacie a ďalšie pečivo. Používame autentické kvalitné talianske a lokálne suroviny od našich overených a dlhoročných dodávateľov. Aj v tomto prípade platí, že kvalita je overená časom,“ dodáva brand manažér COMO.

Nie je to inak ani pri barovej ponuke. „Vyrábame si napríklad aj limoncello, fermentované toniky, takisto tibicos limonády a našu kombuchu,“ dopĺňa Tomáš Holec, bar executive Medusa Restaurants.  

Aj ponuke drinkov dominuje vlastná výroba.
Aj ponuke drinkov dominuje vlastná výroba. Zdroj: Medusa/COMO CAFE

Okrem surovín do kuchyne a baru si v COMO CAFE pražia aj vlastnú kávu. COMO blend tvorí 40 % brazílskej arabiky, 40 % arabiky z Kostariky a 20 % robusty z Ugandy. Každú odrodu pražia samostatne, iným profilom a štýlom praženia. Ich zmiešaním následne vznikne blend na taliansky spôsob, ktorý sa hodí na prípravu espressa. 

Ak patríš medzi kávových „fajnšmekrov“, v COMO si vychutnáš aj výberové odrody kavových zŕn, ako napríklad Papua Nova Guinea Sigri Estate, Myanmar Moe Htet Estate a Congo Kivu 4 Lake Domaine Katale. Tie si môžeš vychutnať alternatívnymi spôsobmi, ako napríklad V60, chemex alebo coldbrew.

Svoje experimentovanie s kávou môžeš ešte viac posunúť a vyskúšať netradičnú kombináciu – espresso tonic so sorbetom. Drink kombinuje horkastú chuť espressa, domáceho fermentovaného toniku a ovocného sorbetu. 

Výhodou tohto konceptu je nielen kvalitná a výberová káva, ale aj hravá ponuka jedál. „Bistro koncept s menším počtom jedál nám dovoľuje dynamickejšie reagovať na sezónnosť a umožňuje nám mať v ponuke rôzne limitované špeciality,“ komentuje Lukáš Hrubý.

V talianskom podniku nesmie chýbať negroni.
V talianskom podniku nesmie chýbať negroni. Zdroj: Medusa/COMO CAFE

Medzi najobľúbenejšie jedlá zákazníkov patrí grilovaný halloumi syr s pečenou cviklou, domácimi polosušenými paradajkami, marinovaným pomarančom, baby špenátom, čerstvými bylinkami, pistáciami a cesnakovými krutónmi z ciabatty z pekárne COMO.

Kvalitné ručne vyrábané cestoviny sú samozrejmosťou. Tejto ponuke kraľujú spaghetti carbonara alla barbabietola, ktoré sú nádhernej sýtej ružovočervenej farby z cvikly.

Spaghetti carbonara alla barbabietola (naľavo) a ravioli con prosciutto crudo e ricotta (napravo).
Spaghetti carbonara alla barbabietola (naľavo) a ravioli con prosciutto crudo e ricotta (napravo). Zdroj: Medusa/COMO CAFE

„Na spestrenie medzi chodmi sa môžeš osviežiť napríklad našou kombuchou sicílsky citrón-bazalka. Vyznačuje sa jemnou chuťou a ako všetky fermenty priaznivo pôsobí na organizmus,“ odporúča Lukáš Hrubý.

Ďalšia kombinácia, ktorá ti pripomenie leto pri Stredozemnom mori, je fermentovaná limonáda biele hrozno a citrónová tráva. „Čerstvo odšťavená hroznová šťava s citrónovou trávou a limetkou, fermentovaná champagne kvasinkami, ktoré nápoju dodávajú nezameniteľnú fermentovanú chuť a jemnú perlivosť,“ približuje tento drink Tomáš Holec.

pozri si celú ponuku

Miesto na rande aj posedenie s kamošmi

Lukáš Hrubý opisuje atmosféru COMO: „Talianska kultúra je známa neformálnosťou, živými rozhovormi, dynamickou atmosférou plnou energie, kde sa hostia cítia vítaní. Práve uvoľnenosť a zároveň estetika celého priestoru je pre nás tá pravá talianska atmosféra.“

COMO CAFE prepája tradičnú taliansku gastronómiu s moderným prístupom k remeslu. Čistý a vzdušný interiér spája jemné pastelové farby s výraznými doplnkami. „Výrazný priestor so svojím signifikantným rukopisom vznikol v spolupráci s našimi dvornými BEEF architektmi. Hra tvarov, farieb a materiálov je prepojená s celým dizajnom od loga cez menu, autorské grafiky a ilustrácie, ktoré dotvárajú celý interiér,“ objasňuje brand manažér COMO. 

COMO CAFECOMO CAFECOMO CAFECOMO CAFE
Zobraziť galériu
(7)

Na tomto mieste si môžeš dať rande so sebou, niekoho pozvať alebo si prísť vychutnať dobré jedlo s kamošmi. COMO CAFE nie je primárne rodinné bistro. 

rezervuj si stôl
Ak hľadáš skôr rodinný typ podniku, ideálnou voľbou je MINT, ktorý je v tesnej blízkosti OC Eurovea. Nájdeš ho v unikátnej budove PRADIARNE 1900. Najmenších poteší interaktívna detská zóna, ktorá svojím rozmerom presahuje ostatné alternatívy v meste.

Tiež môžeš skúsiť mediteránsky koncept PRIMI, priamo v Eurovei. Deti sa tu vybláznia pri pečení vlastných pizzových panáčikov.

Vo všetkých uvedených konceptoch je detské menu samozrejmosťou.
Domov
Zdieľať
Diskusia