Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
29. septembra 2023, 14:30
Čas čítania 3:58
Eduard Starkbauer Ema Stanovská

Bratislavskú Jedáleň na družstve navštevujú policajti aj „ufúľaní slovnaftári“. Cez víkendy sa tu konajú cigánske bašavely

Bratislavskú Jedáleň na družstve navštevujú policajti aj „ufúľaní slovnaftári“. Cez víkendy sa tu konajú cigánske bašavely
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer
SLOVENSKO GASTRO BRATISLAVA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Jedáleň na družstve denne navštívi až 700 stravníkov. Jej majiteľ Vladimír stál aj pri zrode jednej z prvých bratislavských pizzerií.

Ovzdušie pri rafinérii Slovnaft nevonia práve lákavo. No len čo absolvujeme príjazdový mini tankodróm a zaparkujeme pred vchodom do Jedálne na družstve, ovanie nás veľmi silná kuchynská aróma. Žartujeme, že by sme azda trafili aj poslepiačky, aj napriek tomu, že po akomkoľvek družstve niet stopy.

Jedáleň navštevujú robotníci aj policajti, niektorí prichádzajú až z Rakúska.
Jedáleň navštevujú robotníci aj policajti, niektorí prichádzajú až z Rakúska. Zdroj: Refresher/Ema Stanovská

V predsieni narazíme aspoň na tematickú nástennú výstavu roľníckych pomôcok. Obídeme aj zaprataný stôl na stolný futbal. Interiér jedálne je strohý, no nie neútulný. Kraľujú mu muži z okolitých tovární a rafinérie. Jednu zo stien zdobí grafitová ilustrácia natešených hladných robotníkov.

Jedáleň
Vstup do jedálne zdobia grafity aj farmárske artefakty. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Počas najrušnejších dní táckareň navštívi až 700 stravníkov. Jedálňou sa ozýva direktívny hlas kuchárky, ktorá sa každého z nich pýta: „Pre vás?!“ Najviac tu fičia klasické jedlá, ako sú sviečková, kôprovka s hovädzím či grilované kura.

Odporúčané
McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina 3. mája 2024, 9:30

Bratislava ukrýva viac ako len moderné „fancy“ podniky. Nájdeš tu retro jedálne a vývarovne, ktoré ešte dýchajú minulým storočím. Reportáže z týchto miest nájdeš pod témou Gastro Bratislava. Nezabudni sa stať členom Refresher+ klubu a budeš mať prístup k celému exkluzívnemu obsahu.

Hovädzie líčka nám „vyrazili dekel“

Menu na internete sľubuje tri polievky a štyri hlavné jedlá v cene od 4,60 do 5,10 eura. V zozname, napísanom perom na papieri na stene vedľa otvorenej kuchyni, nachádzame bonus v podobe hovädzích líčok na červenom víne s ryžou a so šalátom. Kartou sa tu platiť nedá.

Najpopulárnejšie jedlá sú sviečková a grilované kura.
Najpopulárnejšie jedlá sú sviečková a grilované kura. Zdroj: Refresher/Ema Stanovská

Prítomnosť tejto pre jedálne raritnej položky nás príjemne prekvapí. Na tanieri nachádzame pri štyroch kopčekoch chutnej, lepkavejšej a slanšej ryže aj štedrú porciu hustej gulášovej konzistencie. Dominujú jej hutné kúsky vláčneho a miestami mazľavého mäsa, ktoré sa po dotyku s vidličkou príjemne rozpadáva. Okrem náznaku sladkosti z vína cítime aj silnú chuť papriky a cibule.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 145345 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Pri akej činnosti sme stretli majiteľa jedálne Vladimíra.
  • Ako nám chutili jedlá z menu.
  • Čo sa štamgastom na jedálni najviac páči.
  • Akú výhodu majú policajti, ktorí navštevujú jedáleň.
  • Aké zaujímavosti nám porozprával majiteľ.
Domov
Zdieľať
Diskusia