Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
24. novembra 2023, 16:42
Čas čítania 1:28
Samuel Barienčík Daniel Mikolášik

Populárny fastfood Five Guys príde aj na Slovensko. Priprav sa však na vyššie ceny

GASTRO FIVE GUYS GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Aké budú ceny a čo všetko bude mať Five Guys v ponuke?

Známy americký reťazec s rýchlym občerstvením Five Guys sa nechystá len do Prahy, ako sme nedávno informovali. Podľa všetkého sa čoskoro môžeme tešiť na tento populárny fastfood aj v Bratislave.

Spoločnosť Monterock International, ktorá sa pohybuje aj v potravinárskom segmente, dostala povolenie na výstavbu novej reštaurácie Five Guys v strednej a vo východnej Európe vrátane slovenského trhu, informujú Aktuality.

Odporúčané
Navštívili sme Five Guys: Za menu zaplatíš štvornásobne viac ako v mekáči, a ak ti nechutí, môžeš si za to sám Navštívili sme Five Guys: Za menu zaplatíš štvornásobne viac ako v mekáči, a ak ti nechutí, môžeš si za to sám 19. júna 2021, 9:36

„Monterock prevezme dve existujúce pobočky, ktoré už fungujú vo Viedni, a do roku 2028 si zabezpečila ambiciózny rozvoj mnohých ďalších reštaurácií v hlavných mestách a metropolách v Rakúsku, Česku, Poľsku, na Slovensku a v Maďarsku,“ uviedla firma. Znamená to, že nového fastfoodu sa dočkáme v najbližších piatich rokoch.

Five Guys Viedeňhamburger
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

V Česku je už naplánovaná pobočka na Národnej ulici v obchodnom dome Máj v Prahe, informovali Hospodářské noviny. Kedy presne a kde sa na Slovensku budeme môcť ísť najesť do tohto amerického reťazca, sa zatiaľ ešte nevie. Našu reportáž z viedenského Five Guys si však môžeš prečítať v tomto článku.

Podobne ako vo Viedni, aj v Bratislave by mala mať prevádzka v ponuke hamburgery, cheeseburgery, bacon burgery, hotdogy, cheesedogy, hranolky či mliečne shaky. Priprav sa však na o niečo vyššie ceny ako v bežných fastfoodoch. Hamburgery sa totiž začínajú od 12 eur. Za menu (burger + hranolky + nápoj) zaplatíš aj 25 eur.

Five Guys Viedeňhamburger
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

Okrem samotných burgerov s dvojcifernými cenami si priplatíš aj za prílohy. Malé hranolky stoja rovných 5 eur, veľké 7 eur. K tomu bezodný nápoj za 3,50 eura, ktorý si môžeš dopĺňať a vyberať zo širokej škály sýtených nápojov. Funguje tu však koncept, keď si prísady (paradajky, cibuľa, šalát, kyslé uhorky, hríby atď.) a dresingy k burgeru vyberá zákazník sám a zadarmo.

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

Ak nemáš chuť na burger, môžeš si vybrať hotdog alebo sendvič. Na výber sú štyri druhy hotdogov; od základného za 7 eur až po slaninovo-syrový za 9 eur. Zo sendvičov si môžeš vybrať vegánsky, s čedarom, s grilovaným syrom alebo BLT (slanina, šalát, paradajka a majonéza). Tie stoja od 6 do 8 eur. V neposlednom rade nájdeš v ponuke aj 10 druhov mliečnych kokteilov, každý za 6,50 eura.

Prvú reštauráciu Five Guys uviedli do prevádzky v roku 1986, po roku 2000 začala spoločnosť s franšízou a o 16 rokov neskôr mal reťazec otvorených vyše 1500 reštaurácií v USA a v Kanade.

five guys milkshake
Zdroj: Unsplash/Ahmad Qime
Domov
Zdieľať
Diskusia