Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2021, 12:55
Čas čítania 0:48
Tímea Krauszová

VIDEO: Unikli desivé zábery z pádu lanovky v Taliansku. Nehodu prežil len 5-ročný chlapček

NEWS TALIANSKO
Uložiť Uložené

Videá naznačujú, že zlyhali brzdy.

23. mája 2021 sa v Taliansku zrútila kabína lanovky, pri nehode zahynulo 14 ľudí. Kabína sa zrútila pri vrchole hory Mottarone v regióne Piemont, na lanovke bolo celkovo 15 ľudí. Marcella Severinová, starostka mesta, ktoré má lanovku v správe, v máji povedala, že pravdepodobne sa pretrhlo nosné lano. Kabína najprv voľne padala, kým nenarazila na stĺp, následne sa niekoľkokrát pretočila a vrazila do stromov. 

Necelý mesiac po nehode unikli zábery z priemyselnej kamery, informujú TVnoviny. Tie odhaľujú viac o tom, čo sa stalo.

Odporúčané
V Taliansku sa zrútila kabína lanovky, zahynulo 13 ľudí. Pravdepodobne sa pretrhlo lano V Taliansku sa zrútila kabína lanovky, zahynulo 13 ľudí. Pravdepodobne sa pretrhlo lano 23. mája 2021, 20:20

Odtrhla sa takmer v cieli

Kabína prišla už takmer do cieľa, na plošine stál muž pripravený otvoriť dvere pre cestujúcich. Kabína sa však z ničoho nič, zrejme po odtrhnutí lana, začala rútiť k zemi. Pri najbližšej veži sa odtrhla, dopadla na zem a ešte pár metrov sa kotúľala po svahu.

Dve videá z priemyselných kamier zverejnili talianske médiá, pracujú s nimi aj vyšetrovatelia. Podľa doterajších zistení lanovke zlyhali bezpečnostné brzdy, takže sa nekontrolovane rútila na zem. Hrozné nešťastie prežil len 5-ročný Eitan, ktorému pri nehode zomreli rodičia, starí rodičia aj mladší súrodenec. Starajú sa o neho druhí starí rodičia a teta.

Podľa informácií BBC krátko po nehode zadržali troch zamestnancov, ktorí manipulovali s brzdami. O probléme vraj vedeli dlhší čas, napriek tomu lanovku v sezóne spustili, akoby sa nič nedialo.

Domov
Zdieľať
Diskusia