Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2021, 9:23
Čas čítania 0:56
Jakub Paulík

Uznávajú Hitlera a neveria na milióny zavraždených Židov. Nacisti z druhej svetovej vojny v dokumente obhajujú svoju minulosť

Uznávajú Hitlera a neveria na milióny zavraždených Židov. Nacisti z druhej svetovej vojny v dokumente obhajujú svoju minulosť
Zdroj: Wikimedia/Bundesarchiv/volně k užití
FILMY A SERIÁLY NACIZMUS
Uložiť Uložené

Zopár z nich svoju účasť na druhej svetovej vojne výrazne zľahčuje.

Niektorí nacisti svoje činy oľutovali, iní ich dodnes obhajujú. Režisér Luke Holland v dokumente s názvom Final Account vyspovedal niekoľko z posledných žijúcich nacistov, ktorí zažili druhú svetovú vojnu a rôznymi spôsobmi sa podieľali na mašinérii diktátora Adolfa Hitlera.

Kurt Sametreiter z SS v dokumente tvrdil, že oddiely „Waffen-SS nemali nič spoločné s brutálnym zaobchádzaním so Židmi a disidentmi a koncentračnými tábormi“, a preto svoju účasť na vojne neľutuje. 

„Boli sme frontovými vojakmi. Neľutujem a nikdy ani nebudem ľutovať, že som bol s touto jednotkou. Naozaj nie,“ cituje jeho slová z dokumentu New York Post.

Domov
Zdieľať
Diskusia