Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2021, 13:31
Čas čítania 1:02
Adam Novosad

Princ Harry priznal, že v dôsledku smrti Diany bral drogy a zúfalo sa opíjal. Kráľovská rodina mu s Meghan odmietala dovoliť odísť

Princ Harry priznal, že v dôsledku smrti Diany bral drogy a zúfalo sa opíjal. Kráľovská rodina mu s Meghan odmietala dovoliť odísť
Zdroj: Apple
NEWS PRINC HARRY
Uložiť Uložené

Princ Harry urobil rozhodnutie vzdať sa svojej úlohy v britskej kráľovskej rodine napriek tomu, že naňho jej členovia tlačili, aby tento krok prehodnotil.

Princ Harry otvoril svoju tajnú komnatu v novej šou The Me You Can’t See na streamovacej platforme Apple TV+. Člen britskej kráľovskej rodiny priznal, že sa s Meghan rozhodli opustiť Spojené kráľovstvo a vzdať formálnych úloh v kráľovskej rodine, pretože sa obávali, že ich postihne podobný osud ako jeho matku princeznú Dianu, uvádza BBC.

„História sa opakovala. Moju matku naháňali až do smrti, kým bola vo vzťahu s niekým, kto nebol biely,“ skonštatoval Harry v šou. Vraj sa obával, že vzťah s Meghan sa skončí rovnako, pretože obaja odmietali trpieť mediálny hon na čarodejnice, ktorý sa spustil v prvých dňoch po oznámení nového vzťahu. Paparazzovia dvojicu naháňali a obťažovali, pričom Meghan podľa neho urážali rasistickými poznámkami.

harry
Zdroj: Apple TV+

Harry vysvetlil, že kráľovská rodina mu pôvodne nechcela dovoliť odísť. „Keď som nakoniec urobil rozhodnutie odísť kvôli svojej rodine, stále mi hovorili, že to nemôžem spraviť,“ spomína princ. „Chcela si vziať život. Nemalo to zájsť tak ďaleko,“ zhodnotil s odstupom času, čo sa dialo s mentálnym zdravím Meghan. Keby mohol vrátiť čas, vraj by proti rasizmu vystúpil oveľa skôr a ráznejšie.

Odporúčané
Pitie akéhokoľvek množstva alkoholu poškodzuje mozog, zistila štúdia Pitie akéhokoľvek množstva alkoholu poškodzuje mozog, zistila štúdia 21. mája 2021, 10:51

Pri spomienkach na smrť svojej matky Diany princ Harry otvorene priznal, že v tom čase prepadol drogám a alkoholu. V piatok večer podľa vlastných slov dokázal vypiť toľko alkoholu, čo by bežný človek vypil za celý týždeň, len aby zabudol na traumu, ktorú mu spôsobilo úmrtie matky. Drogy užíval preto, aby prestal vnímať pocity, ktoré mu dominovali v hlave.

Vek od 28 do 32 rokov označil Harry za nočnú moru svojho života – trpel vážnymi panickými a úzkostnými záchvatmi. Naopak, za najšťastnejšie obdobie života označil svoje pôsobenie v britskej armáde, keď sa mu najviac páčilo, ako mu nikto nevenoval špeciálnu pozornosť len preto, že pochádza z kráľovskej rodiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia