Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
12. mája 2021 o 18:07
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Česko otvára terasy, ale zakázalo na nich wi-fi pripojenie

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Bezdrôtové pripojenie nebudú môcť zákazníkom prevádzkovatelia podnikov poskytovať.

Česko sa od pondelka 17. mája chystá uvoľňovať opatrenia. Obyvatelia sa tešia z avizovaného otvárania terás kaviarní a reštaurácií, ale česká vláda chce predísť tomu, aby sa ľudia na terasách zdržiavali príliš dlho a zvyšovali tak riziko prenosu vírusu.

Ako jedno z riešení v novom vládnom nariadení zvolila zákaz poskytovania bezdrôtového wi-fi pripojenia na terasách a v nákupných centrách. Ak si v Česku zájdeš na kávu, budeš sa musieť spoliehať na svoje mobilné dáta, pretože kaviarne a reštaurácie inak internet poskytovať nebudú môcť.

terasa
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Vo vládnom nariadení sa píše: „... nebude poskytovaná možnosť bezdrôtového pripojenia sa na internet pre verejnosť.“ Nejde však o jedinú podmienku, ktorá vyvolala na sociálnych sieťach rozruch. Česká vláda pristupuje k uvoľňovaniu opatrnejšie, a preto limitovala maximálny počet osôb pri jednom stole na štyroch zákazníkov, ak nejde o ľudí z rovnakej domácnosti.

Odporúčané
Toto je najmladší kryptomiliardár sveta. Vitalik Buterin má svoje mince na verejnej adrese, zanechal školu a pochádza z Ruska Toto je najmladší kryptomiliardár sveta. Vitalik Buterin má svoje mince na verejnej adrese, zanechal školu a pochádza z Ruska 12. mája 2021 o 9:39

Samozrejmosťou je udržiavanie bezpečného odstupu minimálne 1,5 metra od ostatných zákazníkov, ale aj od okoloidúcich ľudí kráčajúcich po ulici, ak reštaurácia nemá terasu oddelenú pevnou bariérou.

Na internete sa ľudia smejú, či je podľa českej vlády možné koronavírus chytiť prostredníctvom wi-fi pripojenia alebo či je povolené poskytovať káblový internet, ak je bezdrôtové pripojenie zakázané, avšak aj v tomto prípade ide vraj len o preventívne opatrenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia