Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2021, 14:40
Čas čítania 0:33
Adam Novosad

Od pondelka sa otvoria stredné aj základné školy vo všetkých okresoch

NEWS KORONAVÍRUS ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Minister školstva Branislav Gröhling oznámil otváranie škôl.

Budúci pondelok 17. mája prinesie celoplošné otváranie škôlok, základných aj stredných škôl bez ohľadu na okres, v ktorom sa nachádzajú. Otváranie celého regionálneho systému škôl podľa ministra školstva podporili všetci členovia vlády a deti sa tak budú môcť vrátiť do lavíc viac ako mesiac pred ukončením školského roka.

Odporúčané
Sputnikom sa zrejme začne očkovať od júna, potvrdil minister zdravotníctva Lengvarský Sputnikom sa zrejme začne očkovať od júna, potvrdil minister zdravotníctva Lengvarský 12. mája 2021, 14:06

Minister školstva Branislav Gröhling oznámil otváranie škôl na dnešnej tlačovej konferencii, kde však potvrdil, že vysoké školy zostávajú v obmedzenom režime. Vysoké školy sa budú naďalej riadiť covid automatom na základe regionálneho princípu, takže už dnes môžu v oranžových okresoch otvárať v obmedzenom režime.

Testovanie na školách ministerstvo školstva nezrušilo, len ho plánuje zameriavať na ohniská, kde sa vyskytne viacero prípadov koronavírusu. „Ak bude trieda alebo škola, kde bude nález, nebodaj ohnisko, tak úrad verejného zdravia a riaditeľ budú môcť zavrieť školu na niekoľko dní,“ vysvetlil Gröhling princíp, ktorým sa bude prevádzkovanie škôl nateraz riadiť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia