Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. mája 2021, 7:41
Čas čítania 0:44
Kamila Šebestová

Žralok odhryzol surfistovi nohu. Po 6 rokoch mu úrady konečne povolili nechať si žraločí zub

NEWS SURFOVANIE ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Pri útoku skoro umrel. Ani to ho však neodradilo od surfovania a dnes surfuje aj s umelou nohou.

Austrálsky surfista Chris Blowes pri útoku žraloka modrého v roku 2015 prišiel o nohu. Na pobrežie už doplával bez nej. Po jeho hospitalizácii v nemocnici policajti zistili, že má v surfe zapichnutý žraločí zub. Žralok modrý je v Austrálii chránený, čo znamená, že nechať si hocijakú časť jeho tela by bol trestný čin.

Surfista by preto mohol ísť na dva roky do väzenia. Policajti teda zub odovzdali príslušným orgánom. Chris Blowes sa však po útoku nevzdal a snažil sa zub získať späť. S austrálskymi úradmi bojoval šesť rokov a tento týždeň sa mu konečne podarilo získať zub do svojho vlastníctva. 

Takúto výnimku udelili príslušné úrady v Austrálii prvý raz. „Toľkokrát som sa snažil dostať zub späť. Je naozaj dobrý pocit držať ho v rukách,“ povedal Chris Blowes portálu Vice News. „Zdá sa mi hlúpe, že som ho nemohol mať hneď, no tak to prikazuje zákon,“ dodal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia