Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2021, 17:10
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Švajčiarske mesto ponúka ľuďom bez domova jednosmerný lístok kamkoľvek do Európy zadarmo. Nesmú sa však vrátiť

Švajčiarske mesto ponúka ľuďom bez domova jednosmerný lístok kamkoľvek do Európy zadarmo. Nesmú sa však vrátiť
Zdroj: Unsplash/Nick Fewings/volně k užití
NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Bazilej vymyslel program, prostredníctvom ktorého chce dostať ľudí bez domova zo svojich ulíc.

Švajčiarsko mesto Bazilej našlo zvláštny recept na zvyšujúci sa počet ľudí bez domova vo svojich uliciach. Magistrát vymyslel program, prostredníctvom ktorého chce zredukovať počet ľudí bez domova natrvalo, nielen ľudí na okraji spoločnosti premiestniť z jednej časti mesta do inej, informuje 20 Minutes.

Bazilej momentálne ponúka ľuďom bez domova bezplatný jednosmerný lístok kamkoľvek v Európe. Vo väčšine prípadov mesto ponúka lístok na vlak, výnimočne však dokáže ľuďom zabezpečiť aj letenky. Okrem toho sľubuje príspevok vo výške 20 frankov (cca 18 eur).

Odporúčané
Nahý muž skákal v Partizánskom po autách. Skontaktovali sme sa so ženou, ktorá nám objasnila, čo sa tam dialo Nahý muž skákal v Partizánskom po autách. Skontaktovali sme sa so ženou, ktorá nám objasnila, čo sa tam dialo 1. mája 2021, 12:39

Podľa reportáž švajčiarskeho portálu 20 Minutes na získanie takého cestovného lístka musí človek bez domova podpísať vyhlásenie, že sa počas vopred určeného časového obdobia nevráti naspäť do Švajčiarska. Problém s ľuďmi bez plnohodnotného bydliska tak Bazilej odstraňuje zo svojich ulíc, presúva ho však do iných oblastí Európy.

Domov
Zdieľať
Diskusia