Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2021, 15:59
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Od pondelka budeš môcť ísť na terasu či do obchodu bez negatívneho testu vo väčšine okresov Slovenska

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Vláda pripravila od najbližšieho pondelka ďalšie uvoľňovanie opatrení.

Od pondelka 3. mája čaká Slovensko opätovné uvoľňovanie opatrení. Na vstup do obchodov od tohto dátumu najnovšie nebude potrebné mať negatívny antigénový test vo všetkých okresoch v 1. a 2. stupni varovania.

„Od pondelka sa v okresoch v 1. a 2. stupni varovania ruší v prevádzkach pravidlo preukazovania sa negatívnym testom,” vysvetľuje úrad verejného zdravotníctva.

V praxi to bude znamenať, že na väčšine územia krajiny sa nebudeš musieť preukazovať negatívnym testom ani na terasách či v nákupných centrách. Testy zostávajú povinné len v okresoch s najhoršou situáciou, ktorých momentálne zostáva desať. V nich sa pravidlá nateraz nemenia.

Odporúčané
Matovič obhajoval plošné testovanie za stovky miliónov: Je tisíc eur za odhalenie jedného pozitívneho veľa? Matovič obhajoval plošné testovanie za stovky miliónov: Je tisíc eur za odhalenie jedného pozitívneho veľa? 30. apríla 2021, 14:57
MZ SR
Zdroj: MZ SR

V okresoch v 1. a 2. stupni varovania sa zákaz vychádzania zredukuje len na čas od 21.00 do 1.00 h nasledujúceho dňa. Počas dňa už zákaz vychádzania nebude platiť, a tak sa obyvatelia nebudú musieť preukazovať žiadnym testom ani preukazovať výnimku.

Od 21.00 h zostávajú pravidlá v platnosti podľa ministra zdravotníctva Lengvarského preto, aby sa predišlo zhromažďovaniu ľudí v nočných hodinách.

Testom sa však bude potrebné preukázať od 21.00 h pri vstupe na pracovisko, a to negatívnym testom nie starším ako 21 dní v 1. stupni varovania a testom nie starším ako 14 dní v 2. stupni varovania. V bordových okresoch je negatívny test aj naďalej potrebný počas celého dňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia