Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. apríla 2021, 19:45
Čas čítania 1:18
Katarína Danková

H&M x Lemlem: dopraj si do svojho šatníka kúsok Afriky

MÓDA
Uložiť Uložené

Keď sa tradičné remeslo prepojí s udržateľnosťou a exotikou, vznikne značka Lemlem. Spoluprácou s H&M chce zdieľať svoju víziu lásky a starostlivosti.

H&M spúšťa predaj novej kolekcie v spolupráci so značkou Lemlem. Ide o africkú značku zameranú na dámsku módu a na tradičné tkáčske remeslo, ktoré v konkurenčnom boji nových technológií výrazne ustupuje.

Odporúčané
Obleč sa po vzore módnych influenceriek za zlomok pôvodnej ceny. Ich drahé outfity sme prerobili do lacnejších verzií   Obleč sa po vzore módnych influenceriek za zlomok pôvodnej ceny. Ich drahé outfity sme prerobili do lacnejších verzií 18. apríla 2021, 11:05

Kolekcia v spolupráci s H&M chce byť udržateľnejšia. Využíva preto recyklovaný polyester, ľan či Tencel lyocell. Spolupráca obsahuje ležérne a ľahké odevy určené na každodenné nosenie – kaftany, šaty, plavky, tašky a ďalšie svieže doplnky.

„Lemlem je značka lásky. Našou myšlienkou je urobiť niečo krásne, čo sa vráti komunitám, s ktorými spolupracujeme. Ide o kreativitu a inkluzívnosť – o využitie bohatstva umeleckej formy a vytvorenie niečo nového,“ tvrdí zakladateľka značky Lemlem Liya Kebede.

Liya Kebede je modelka, herečka a návrhárka. Históriu svojej udržateľnej značky plnej farebných motívov pripomínajúcich etnicitu rodnej Etiópie začala písať pred štrnástimi rokmi. S myšlienkou vytvoriť oblečenie šetrné k životnému prostrediu prišla oveľa skôr ako aktuálny čoraz viac narastajúci trend udržateľnosti. Oproti ostatným má teda niekoľkoročný náskok, aj keď samotná návrhárka vraví, že „robíme niečo špeciálne, nie úplne s cieľom konkurovať v oblasti módy".

Nová kolekcia H&M x Lemlem.
Nová kolekcia H&M x Lemlem. Zdroj: Lookbook H&M x Lemlem

S H&M sa značka spojila, aby odovzdala posolstvo lásky a starostlivosti. Nielen o seba navzájom, ale aj o našu planétu. Farby, ktoré pri tom využíva, sú predovšetkým modrá, ružová, žltá, oranžová a takto dáva modelka a návrhárka Kebede konečnú bodku za uplynulým sivým rokom. „Je to o sesterstve, priateľstve a rodine, o oslave spoločných znakov namiesto toho, aby sme sa pozerali na rozdiely.“  

Víziou značky, ktorú chce preniesť aj do novej spolupráce, je radosť, povznesenie a dotyk s dušou. Napojením na tradičnú výrobu a korene chce značka zvýšiť povedomie o komunite remeselníkov, ktorí sa na výrobe odevov v Afrike podieľajú a ktorým moderné technológie a rozvíjajúci sa trh vzali prácu.

Nová kolekcia H&M x Lemlem.
Nová kolekcia H&M x Lemlem. Zdroj: Lookbook H&M x Lemlem

„Dúfame, že prostredníctvom H&M si našu značku bude uvedomovať viac ľudí a že sa stanú súčasťou našej komunity. Vytvoríme tak viac príležitostí pre remeselníkov, aby sa mohli osamostatniť a vymaniť z kruhu chudoby,“ odovzdáva svoje posolstvo zakladateľka značky.

Cena oblečenia tejto spolupráce sa pohybuje od 13 až 40 €, doplnky stoja od 10 do 25 €. Dostupná je vo vybraných predajniach a online na webe značky. Celú kolekciu si môžeš vychutnať v našej galérii pod článkom.

Nová kolekcia H&M x Lemlem.Nová kolekcia H&M x Lemlem.Nová kolekcia H&M x Lemlem.Nová kolekcia H&M x Lemlem.
Zobraziť galériu
(16)
Domov
Zdieľať
Diskusia