Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2021, 14:41
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

Kto pomáhal Kováčikovi v dobe kešu, keď priniesol do banky 200-tisíc v hotovosti? Obvinený expolicajt opísal pozadie transakcie

NEWS DUŠAN KOVÁČIK
Uložiť Uložené

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik si chcel na účet v banke vložiť 200-tisíc eur v hotovosti. Tvrdil, že peniaze sú od brata, z výpovede expolicajta vyplýva niečo iné.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je v súčasnosti vo väzbe. Obvinili ho z viacerých trestných činov vrátane účasti v údajnej organizovanej zločineckej skupine Norberta Bödöra. Pán „62:0“, ako ho mnohí prezývali, sa preslávil aj kauzou, keď si ako jeden z aktérov „doby kešu“ ešte v septembri 2017 vložil na svoj účet viac ako 200-tisíc eur. 

Tvrdil, že peniaze má od brata, ktorý však aj na základe svojich podnikateľských aktivít nikdy nezaznamenal také zisky, aby mohol disponovať 6-cifernou hotovosťou, informoval Denník N. Peniaze špeciálneho prokurátora slúžili na vyplatenie nového bývania pre jeho syna – nehnuteľnosti za 270-tisíc eur.

Transakciu banka nahlásila finančnému spravodajstvu, ktorému v tom čase šéfoval expolicajt Pavol Vorobjov. Ten už ako obvinený s políciou spolupracuje.

Podľa informácií portálu Aktuality.sk Vorobjov dostal podľa vlastných slov pokyn od riaditeľa NAKA Petra Hraška, aby transakciu „upratal“. Aj Hraško je obvinený zo spoluúčasti na tzv. Bödörovej schéme. 

Domov
Zdieľať
Diskusia