Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2021, 16:37
Čas čítania 2:31
Katarína Danková

Nezašpiníš ho ani neprepotíš. Bezkonkurenčnú technológiu výroby tričiek vynašli v Česku, no ambície majú svetové

MÓDA SLOVENSKÉ A ČESKÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Traja kamaráti z Česka menia svojimi tričkami životy a chcú, aby tričko CityZen viselo v každej skrini.

Predstav si oblečenie, ktoré sa nikdy nezašpiní. Žiadne škvrny od jedla, fľaky od vody a dokonca ani mapy od potu. Nemožné? Ale kdeže...

Už skoro 3 roky značka CityZen svojou technológiou zdokonaľuje výrobu tričiek. Vlastný patent neprepotiteľných a nezašpiniteľných tričiek si jej majitelia nechali pre seba a dnes dopyt po ich oblečení budúcnosti presiahol ponuku.

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo všetko tričko CityZen dokáže.
  • Z čoho sú odevy tejto značky vyrobené.
  • Ako boli tričká testované.
  • Ktorý druh odevu je navyše antibakteriálny.

Špeciálne tričko dokáže pohlcovať aj zápach a navyše sa nekrčí. Na konci dňa ho tak nemusíš hodiť do práčky. Špinu samo odpudzuje, prípadne ho stačí pretrieť utierkou. Poďakovať za to môžeš 100 % prírodnej bavlne upravenej špeciálnou technológiou. 

Odporúčané
15 najzaujímavejších bielych tričiek na každú príležitosť, pre každý štýl aj rozpočet    15 najzaujímavejších bielych tričiek na každú príležitosť, pre každý štýl aj rozpočet 31. marca 2021, 13:47

Nápad niečo také inovatívne vôbec vymyslieť a stvoriť skrsol v hlave Reného Němečka, jedného z troch zakladateľov malej českej značky, ktorý o supertričku sníval už v roku 1995. O 23 rokov neskôr svoj nápad pretavil do reality. Pomohli mu pritom kamaráti Pavel Hrstka a Martin Burkoň. Dnes spoločne vedú kamarátsky podnik.

Zakladatelia značky CityZen – Martin Burkoň, Pavel Hrstka, René Němeček
Zakladatelia značky CityZen – Martin Burkoň, Pavel Hrstka, René Němeček Zdroj: archív značky CityZen

Špeciálnou technológiou upravená 100 % prírodná dlhovláknitá bavlna zabezpečuje priedušnosť a zároveň skvele saje vlhkosť. Ako je možné, že nevidno škvrny a fľaky? Vonkajšia strana trička je technologicky upravená tak, aby tekutiny odpudzovala, no vnútorná strana je, naopak, veľmi savá. Neznamená to však, že budeš ako v bazéne. Bavlna síce tvoj pot nasaje, ale ďalej ho rozpíja do všetkých strán, čo výrazne pomáha rýchlejšie odparovať tekutinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia