Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2021, 7:35
Čas čítania 1:14
Viktor Kniš

Ani brazílsky „ŠÚKL“ neverí Sputniku V. Upozorňuje, že k nim dovezená látka môže byť iná ako tá, o ktorej písali v Lancete

NEWS SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Brazílski vedci majú pochybnosti o tom, akú látku im Rusko vlastne doviezlo. Pripája sa tak k slovenskému ŠÚKL-u, ktorý je dnes terčom kritiky.

Slovenský Štátny ústav pre kontrolu liečiv nie je jediný, kto má problém so šaržou vakcín dovezených z Ruska. Aj brazílski vedci majú pochybnosti, či látka, ktorú majú v skladoch, je totožná s tou, o ktorej Rusi publikovali článok vo vedeckom časopise Lancet, z ktorého vyplývalo, že Sputnik V je bezpečná a efektívna očkovacia látka proti koronavírusu. 

Odporúčané
Štátny ústav pre kontrolu liečiv odmieta tvrdenia Rusov o porušení zmluvy pri vakcíne Sputnik V. Utajenú zmluvu im štát neukázal Štátny ústav pre kontrolu liečiv odmieta tvrdenia Rusov o porušení zmluvy pri vakcíne Sputnik V. Utajenú zmluvu im štát neukázal 8. apríla 2021, 19:06

„Brazílčania už vo februári hovorili, že zatiaľ čo v Lancete publikované šarže bolo nutné skladovať pri –18 stupňoch, do Brazílie dodaná látka mala iné podmienky skladovania. Ak sa rozchádzajú takéto skutočnosti bez vysvetlenia, vzbudzuje to pochybnosti,“ upozornila na Facebooku poslankyňa Jana Bittó Cigániková, ktorá zároveň upozornila, že strana SaS nie je ani proti experimentálnej aplikácii dobrovoľníkom, ak budú vakcínu podávať pod dohľadom lekárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia