Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2021, 19:06
Čas čítania 0:40
Kamila Šebestová

Štátny ústav pre kontrolu liečiv odmieta tvrdenia Rusov o porušení zmluvy pri vakcíne Sputnik V. Utajenú zmluvu im štát neukázal

NEWS IGOR MATOVIČ RUSKO SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Tvrdí, že dnešné vyjadrenie Ruského fondu priamych investícií je zavádzajúce.

ŠÚKL rázne odmieta tvrdenie Rusov, že Slovensko porušilo dohodu testovaním Sputnika V v laboratóriách, ktoré nespadajú pod oficiálnu sieť laboratórií Európskej únie. Dnešné vyjadrenie Ruského fondu priamych investícií o laboratórnom testovaní považuje za zavádzajúce.

Odvoláva sa na to, že zmluva medzi Ruskou federáciou a Slovenskom bola utajená a štátnemu ústavu ju nikto neposkytol. Upozorňuje tiež na to, že vakcína Sputnik V nie je na Slovensku ani v EÚ registrovaná a jej použitie bolo teda povolené mimo registračného procesu. 

Napriek tomu ŠÚKL požiadal o spoluprácu 30 oficiálnych laboratórií určených na kontrolu liekov a vakcín v EÚ, ako aj akreditované laboratórium Biomedicínskeho centra SAV. Oficiálne laboratóriá EÚ vzhľadom na vyťaženosť pri prepúšťaní šarží registrovaných vakcín požiadavke nevyhoveli,“ píše v príspevku na sociálnej sieti Štátny ústav pre kontrolu liečiv. 

Domov
Zdieľať
Diskusia