Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2021, 18:17
Čas čítania 0:50
Jakub Paulík

Slovenskí odborníci kritizujú poslancov za postoj k LGBTQI+ ľuďom. Považujeme to za neprípustné, píšu vo výzve

Slovenskí odborníci kritizujú poslancov za postoj k LGBTQI+ ľuďom. Považujeme to za neprípustné, píšu vo výzve
Zdroj: Strand Releasing
ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Ide o reakciu na návrh zmeny Ústavy SR z dielne ĽSNS.

V polovici marca poslanci NR SR hlasovali o návrhu zmeny Ústavy SR, podľa ktorej by upravili definíciu termínov otec a matka. V návrhu sa uvádzalo, že otec môže byť iba muž a matka iba žena. Ďalší návrh spočíval v znemožnení úradnej zmeny pohlavia pre transrodových ľudí. Návrh z dielne ĽSNS z prítomných 103 poslancov podporilo 44 zákonodarcov. 

Kotlebovci a poslanci, ktorí ich podporili, však neuspeli. Na zmenu ústavy je totiž nutné získať dve tretiny hlasov všetkých poslancov. Proti návrhu kotlebovcov a vyjadreniam šliapajúcich po právach komunity LGBTQI+ vznikla výzva s názvom Tadiaľto vedie červená čiara, ktorú podpísalo množstvo slovenských odborníkov z oblasti pomáhajúcich profesií. Výzvu podporila aj Liga za duševné zdravie SR.

Podpísaným odborníkom prekáža, ak sa politici s veľkým vplyvom na verejnú mienku vyjadrujú k téme na základne subjektívnych pocitov a predsudkov. Ignorujú pritom vedecké poznatky a vytvárajú tak v spoločnosti nenávistné postoje voči LGBTQI+ osobám.

Domov
Zdieľať
Diskusia