Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2021, 16:05
Čas čítania 0:49
Kamila Šebestová

Po demisii Mareka Krajčího prezidentka jeho miestom dočasne poveruje ministra financií Eduarda Hegera

POLITIKA MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová v prezidentskom paláci oficiálne prijala demisiu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Prezidentka Zuzana Čaputová v prezidentskom paláci za prítomnosti premiéra Igora Matoviča oficiálne prijala demisiu bývalého ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Na jeho miesto dočasne nastúpi minister financií Eduard Heger. 

Váš ľudský vklad a nasadenie do riadenia ministerstva si vážim. Ak by však minister zdravotníctva zostal v pandémii naďalej bezmocný, znamená to, že sme bezmocní všetci,“ spomenula v príhovore hlava štátu. Po poďakovaní Marekovi Krajčímu taktiež vyjadrila, že súčasťou mandátu ministra je aj vyvodenie politickej zodpovednosti.

Už bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí oznámil svoj odchod včera poobede. Zmienil, že to bola podmienka dvoch menších koaličných strán. Po tom, čo plánoval demisiu podať až spustení vakcinácie Sputnikom V, ju nakoniec podal dnes. 

Nechcem, aby termín môjho odchodu bol zámienkou pre povalenie vlády. Dnes podám demisiu. Ďakujem za vašu podporu v neľahkom boji s neviditeľným nepriateľom. Veľmi si ju vážim,“ napísal vo svojom statuse na Facebooku.

Koaličná kríza pokračuje a napriek rokovaniam sa politikom nedarí prísť k zmieru.

Sme na bode nula,“ povedal predseda koaličnej strany SaS Richard Sulík. Strana potrebuje podľa neho víkend na rozhodnutie o tom, či bude naďalej vo vládnej koalícii.

Predsedkyňa Za ľudí Veronika Remišova dodáva, že situácia je naozaj vážna. Nový dočasný minister zdravotníctva Eduard Heger tak bude musieť okrem pandémie čeliť ešte aj chaosu vo vládnej koalícii. 

Odporúčané
Marek Krajčí: Dnes podám demisiu. Nechcem, aby termín môjho odchodu bol zámienkou pre povalenie vlády Marek Krajčí: Dnes podám demisiu. Nechcem, aby termín môjho odchodu bol zámienkou pre povalenie vlády 12. marca 2021, 8:29
Domov
Zdieľať
Diskusia