Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2021, 16:06
Čas čítania 0:58
Daniel Mikolášik

Krajčí vyhlásil, že neodstúpi. Zároveň sľubuje, že do leta by sa mohli zaočkovať všetci, ktorí budú chcieť

NEWS MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Avizuje aj zmenu pravidla pri vakcíne Sputnik. Za nežiadúce účinky vraj po novom zodpovedá štát, nie lekári.

Po tom, čo Ministerstvo zdravotníctva SR ruskú vakcínu Sputnik V na našom území povolilo začiatkom marca na terapeutické použitie, štát preniesol zodpovednosť za očkovanie neregistrovanou očkovacou látkou na lekárov, ktorí ho pacientom budú podávať.

Odporúčané
Aktualizované: Juhoafrický variant koronavírusu na Slovensku – v čom spočíva jeho nebezpečenstvo? Aktualizované: Juhoafrický variant koronavírusu na Slovensku – v čom spočíva jeho nebezpečenstvo? 8. marca 2021, 16:08

Minister zdravotníctva Marek Krajčí však dnes v diskusnej relácii Na telo plus oznámil, že za prípadné nežiaduce účinky po očkovaní Sputnikom napokon ponesie zodpovednosť štát. Dodal tiež, že z oficiálneho povolenia vyhodí doterajšiu zodpovednosť lekára.

Minister zdravotníctva v relácii tiež povedal, že pred tohtoročnými letnými prázdninami by sa mohli zaočkovať minimálne prvou dávkou všetci, ktorí budú chcieť. Sputnikom by sa malo začať očkovať už o tri týždne.

Zároveň sa počas marca a apríla očakáva razantné zvýšenie dodávok už schválených vakcín do jednotlivých štátov EÚ.

Domov
Zdieľať
Diskusia