Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2021, 19:26
Čas čítania 1:17
Jakub Paulík

Slovenský primár opisuje umieranie na covid-19: Vzdychy, prosby, krik, chrčanie, ticho a potom koniec

Slovenský primár opisuje umieranie na covid-19: Vzdychy, prosby, krik, chrčanie, ticho a potom koniec
Zdroj: MZ SR
NEWS
Uložiť Uložené

Realita slovenských nemocníc očami primára z Považskej Bystrice.

Milan Kulkovský, primár z nemocnice v Považskej Bystrici, chcel na Facebooku k zajtrajšiemu Medzinárodnému dňu žien vzdať hold našim drahým mamám, partnerkám, dcéram či sestrám. Avšak pri  spomienke na to, v akom stave je Slovensko, ho z veľkej časti venoval kritike nezodpovedných ľudí.

Primár napísal, že podľa štatistík ženy pracujú väčšinou na miestach, kde je riziko nakazenia koronavírusom najvyššie (zdravotníctvo, obchod a sociálne služby a iné), za čo sa im poďakoval. „Chcel som prísť po službe domov pozitívne naladený a svojej žene, manželke, urobiť krásny deň. Prichádzam ale vyčerpaný, znechutený a zúfalý. Nemám silu smiať sa a tešiť. Pripájam sa k zástupom covid depresívnych,“ napísal.

Odporúčané
Matovič prijal 15 000 vakcín AstraZeneca od Francúzska. „Aspoň vieme, že náš neočkujú vodou,“ povedal k vedľajším účinkom Matovič prijal 15 000 vakcín AstraZeneca od Francúzska. „Aspoň vieme, že náš neočkujú vodou,“ povedal k vedľajším účinkom 7. marca 2021, 14:29

Ľuďom zopakoval to, čo odborníci hovoria azda každý deň – situácia v našich nemocniciach je kritická. V súčasnosti musíme pacientov posielať do Nemecka a Poľska z dôvodu, že už pre nich nemáme voľné pľúcne ventilátory.

Primár Kulkovský tvrdí, že len za posledných niekoľko dní prijali na akútne covidové oddelenia v ich nemocnici zhruba 60 pacientov. Všetci mali zápal pľúc a väčšina dokonca obojstranný. Pre množstvo pacientov musia ale každý deň z nemocnice prepúšťať tých, ktorých ešte nevyliečili, aby mohli prijať ďalších.

Domov
Zdieľať
Diskusia