Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2021, 10:37
Čas čítania 0:39
Adam Novosad

Termín maturity ministerstvo stále nevie určiť. Jej harmonogram však už NÚCEM stihol pripraviť

NEWS MATURITA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ministerstvo školstva pripravuje písomné maturity.

Ministerstvo školstva stále nevie určiť dátum písomnej maturity. Študenti stredných škôl tak nemajú istotu, kedy budú musieť podstúpiť skúšku dospelosti, ale ministerstvo sľubuje, že presný dátum bude známy do konca marca.

Zdržanie vysvetľuje rezort tým, že epidemická situácia na Slovensku je nevyspytateľná, a tak pred určením dátumu maturity musí zasadnúť a vyjadriť sa aj konzílium odborníkov.

Odporúčané
Matovič: Sputnik môžeme vrátiť späť do Ruska, ľudí na Facebooku sa pýta, ako by rozhodli Matovič: Sputnik môžeme vrátiť späť do Ruska, ľudí na Facebooku sa pýta, ako by rozhodli 4. marca 2021, 10:20

„V tejto chvíli nie je možné určiť presný termín, pretože priebežne sa situácia ešte môže zmeniť,“ konštatuje ministerstvo. Odhady rezortu zo začiatku januára hovoria o tom, že písomná forma internej časti maturity by sa mala uskutočniť v období po 12. apríli, ale na verejnosti sa medzitým objavilo viacero konkrétnych dátumov, ktoré sa napokon neukázali ako pravdivé.

Domov
Zdieľať
Diskusia