Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2021, 8:36
Čas čítania 0:35
Adam Novosad

Česko musí radikálne sprísniť lockdown, tvrdí premiér Babiš. Na tri týždne plánuje zakázať cesty medzi okresmi

Česko musí radikálne sprísniť lockdown, tvrdí premiér Babiš. Na tri týždne plánuje zakázať cesty medzi okresmi
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ČESKO LOCKDOWN
Uložiť Uložené

Mutácie sú podľa premiéra Andreja Babiša oveľa agresívnejšie, a tak postihujú čoraz mladších ľudí.

Epidemiologická situácia v susednej Českej republike je taká zlá, že predseda vlády Andrej Babiš počíta s výrazným sprísnením obmedzujúcich opatrení. Tvrdší lockdown chce premiér zaviesť minimálne na tri týždne, pričom obyvatelia by mali mať zakázaný prechod medzi jednotlivými okresmi. Svoje brány zatvoria všetky škôlky aj školy. Cieľom je radikálne obmedziť mobilitu.

Odporúčané
Na ventiláciu už museli pripojiť 33-ročné ženy. Na Slovensku končia vo vážnom stave s Covid-19 čoraz mladší pacienti Na ventiláciu už museli pripojiť 33-ročné ženy. Na Slovensku končia vo vážnom stave s Covid-19 čoraz mladší pacienti 25. februára 2021, 20:04

V Česku mali pred niekoľkými týždňami problém s predĺžením núdzového stavu, ktorý Poslanecká snemovňa odmietla, a tak ho musela vláda vyhlasovať na výzvu hejtmanov českých krajov. Babiš tentokrát argumentuje, že núdzový stav treba za každú cenu predĺžiť, pretože mutácie koronavírusu v krajine sú oveľa agresívnejšie ako pôvodný vírus.

Domov
Zdieľať
Diskusia