Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2021, 20:42
Čas čítania 0:55
Adam Novosad

Ak maturanti nenastúpia na prezenčné vyučovanie, môžu skončiť na komisionálnych skúškach, varujú školy

NEWS MATURITA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Maturantov nemilo prekvapili podmienky, ktoré si s návratom do lavíc pripravili školy.

Už niekoľko týždňov sa vláda snaží otvárať školy po celom Slovensku. Najskôr sa začalo s prvým stupňom základných škôl, rovnako ako s materskými školami, ale do lavíc sa mali postupne vrátiť hlavne maturanti. Tých v máji čakajú ústne maturity, pričom ministerstvo školstva zatiaľ nerozhodlo, či tento rok študenti budú alebo nebudú písať maturitné slohy.

Situácia, či už školská alebo epidemiologická, však nie je jednoduchá. Viacerých maturantov školy zaskočili, keď im oznámili, že buď sa povinne vrátia na prezenčné vyučovanie, alebo im po vymeškaní špecifického množstva hodín budú hroziť komisionálne skúšky, upozornila televízia Markíza.

Ak maturanti nenastúpia na prezenčné vyučovanie, môžu skončiť na komisionálnych skúškach, varujú školy
Zdroj: TASR

Množstvo škôl eviduje maturantov, ktorí po spustení prezenčného vyučovania zostanú doma ako chorých a štandardne im počítajú vymeškané hodiny. Učitelia viac dištančné vyučovanie neorganizujú, a tak takýmto študentom neposielajú žiadne úlohy ani zadania. 

Nám sa do redakcie ozval jeden z maturantov, ktorého škola spúšťa prezenčné vyučovanie od 1. marca. Škola maturantom rozoslala tento oznam: „Vyučovanie pre 4. ročník začne 1.3.2021 prezenčnou formou. Tí, ktorí nebudú sa zúčastňovať prezenčnej formy vyučovania, alebo vynechajú od 1.3. viac ako 20% odučených hodín prezenčne, budú robiť komisionálne skúšky z daných predmetov.“

Odporúčané
Na ventiláciu už museli pripojiť 33-ročné ženy. Na Slovensku končia vo vážnom stave s Covid-19 čoraz mladší pacienti Na ventiláciu už museli pripojiť 33-ročné ženy. Na Slovensku končia vo vážnom stave s Covid-19 čoraz mladší pacienti 25. februára 2021, 20:04

Pravdou je, že riešenie prezenčného vyučovania v čase pandémie je individuálnou záležitosťou každej školy. Škola, a teda samotný učiteľ, má právo rozhodnúť, či študent splnil potrebné požiadavky na to, aby bol pripustený k maturite, alebo si musel kvôli vymeškaným hodinám spraviť dodatočné komisionálne skúšky. Ak sa tak škola rozhodne takéto pravidlo zaviesť, študentom nezostáva nič iné, ako ho rešpektovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia