Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2021, 16:43
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Bratislavský primátor Vallo sa sťažuje na chaos v opatreniach: Opakuje sa to každý týždeň, hovorí

NEWS BRATISLAVA MATÚŠ VALLO
Uložiť Uložené

Matúš Vallo na Facebooku poukazuje na nezrovnalosti v opatreniach, ktoré sa však opakujú už niekoľko týždňov. Primátor nevie, koľko mobilných odberných miet mesto Bratislava potrebuje.

Najprv minister školstva vyhlásil, že školy otvoria, potom premiér Igor Matovič dodal, že na Slovensku máme do veľkej miery zastúpenie britskej mutácie koronavírusu a pri návrate detí do škôl hrozí nebezpečenstvo. Vláda rokuje od 10:00 ráno, zatiaľ sa však nedohodla na konkrétnom uznesení, podľa ktorého nastavia od pondelka Covid automat.

Nejasnosti musia znášať najmä samosprávy, ktorých úlohou je zabezpečiť dostatočný počet mobilných odberných miest pre každého, kto od pondelka bude potrebovať do práce alebo do školy test. 

Chaos v opatreniach kritizuje aj primátor Bratislavy Matúš Vallo. „Je piatok poobede, cez víkend by malo nasledovať testovanie, ale my ešte stále nevieme, koho sa bude primárne týkať a koľko odberných miest je potrebné pripraviť, aby sme dostatočne zabezpečili záujem o testovanie.,“ uvádza na Facebooku primátor. 

Domov
Zdieľať
Diskusia