Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2021, 12:25
Čas čítania 6:32
Jakub Paulík

Očakávaný sex Johna Lennona či pletky s nacistkami. Aj takto vyzerali vzťahy na historických fotografiách

Očakávaný sex Johna Lennona či pletky s nacistkami. Aj takto vyzerali vzťahy na historických fotografiách
Zdroj: Click Photo-Parade magazine
HISTÓRIA FOTOGRAFIE Z HISTÓRIE JOHN LENNON VZŤAHY
Uložiť Uložené

Novinári predpokladali, že ich John Lennon pozval na priamy prenos sexu s jeho manželkou. Boli však na omyle.

14. február je sviatkom zamilovaných, ktorý každoročne po celom svete oslavujú milióny párov. Vzhľadom na pandémiu koronavírusu sú aktuálne možnosti pre zaľúbencov obmedzené, no história nám dokazuje, že určite mohlo byť aj horšie. V novom článku zo série historických fotografií sme sa tentokrát zamerali na vzťahy a zamilované páry.

Pozreli sme sa na príbeh Rómea a Júlie zo Sarajeva, ktorých rozdelila až smrť počas vojny v Bosne a Hercegovine, či na muža z Pakistanu, ktorý sa pokúšal zachrániť svoju ženu nakazenú cholerou. Okrem týchto tragických prípadov však v článku nájdeš aj humorné obhliadnutie za dobovými tipmi na rande z roku 1938, ktoré by v 21. storočí nemali žiadne miesto.

Odporúčané
10-ročná nahá modelka pózovala so súhlasom mamy. Rodina za fotografie dostala 450 dolárov 10-ročná nahá modelka pózovala so súhlasom mamy. Rodina za fotografie dostala 450 dolárov 1. decembra 2020, 14:30
V tomto článku si prečítaš:
  • Ako vyzerala láska medzi Afroameričanom a bielou Američankou začiatkom 20. storočia
  • Odporúčania na rande pre slobodné ženy v 30. rokoch 20. storočia
  • Prečo nemohla žena na stretnutí s partnerom popíjať veľa alkoholu
  • Aká slávna osobnosť pochádza zo vzťahu s nacistickým vojakom
  • Čo vieme o 2 800 rokov starých kostrových pozostatkov s prezývkou The Lovers (Milenci)

Láska nepozerá na rasové rozdiely (1932) 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lisa Frucht (@costumeinspiration)

Pre zobrazenie fotografie vo vysokej kvalite klikni sem

Afroamerický fotograf James Van Der Zee sa narodil v USA koncom 19. storočia, a tak v plnej miere zažil tamojší rasizmus namierený proti Američanom čiernej pleti. Jeho záber z Harlemu z roku 1932 však príkladne poukazuje na to, že láska nepozná žiadne rasové hranice a nenechá sa ovplyvňovať spoločenskými predsudkami.

Podľa The Museum of Modern Art z New Yorku fotograf na zábere zachytil pár zamilovanej dvojice, ktorý rozhodne nemal hlboko do vrecka. Svedčia o tom ich luxusné kabáty z kožušiny z mývala a elegantný automobil Cadillac V 16, ktorý vraj vyrobili iba v počte 4 000 kusov.

Odporúčané
Vzrušuje ho, keď má jeho frajerka sex s iným mužom. Michal nám opísal svoje zážitky s „cuckoldingom“ Vzrušuje ho, keď má jeho frajerka sex s iným mužom. Michal nám opísal svoje zážitky s „cuckoldingom“ 22. februára 2024, 12:30

James Van Der Zee sa pri svojej práci okrem iného zameriaval na fotografovanie bežného života Afroameričanov. V Harleme fotografoval život v kluboch, svadby, pohreby či viaceré známe afroamerické osobnosti. Momentku Jamesa Van Der Zeena americký časopis Time zaradil do výberu 100 najvplyvnejších fotografií všetkých čias.

Tipy na rande pre dievčatá, ktoré sú single (1938)

Ako by malo vyzerať správne rande v roku 1938
Ako by malo vyzerať správne rande v roku 1938 Zdroj: Click Photo-Parade magazine

Žijeme v modernej dobe plnej technológií, ktoré nám pomáhajú nadväzovať vzťahy s inými ľuďmi. Hľadáme si partnerov cez aplikácie, ako Tinder, Badoo, Twoo, alebo využívame profesionálnu pomoc „zoznamiek“. Atmosféra spoznávania našich potenciálnych partnerov je navyše výrazne uvoľnenejšia, než ako tomu bolo v minulosti.

Odporúčané
Vyskúšali sme si rýchle rande: Za jeden večer sme spoznali desať ľudí, aké máme  z toho pocity? Vyskúšali sme si rýchle rande: Za jeden večer sme spoznali desať ľudí, aké máme z toho pocity? 19. júla 2020, 14:54

Komické pripomenutie „randenia“ z minulosti nám poskytujú napríklad archívne záznamy z magazínu Parade z roku 1938. V nich si môžeme prečítať viaceré vtedajšie rady pre slobodné ženy, ktoré im mali objasniť, ako sa správať na stretnutí s mužom. Pravidlá by sa dali zhrnúť jednou vetou – sprav všetko pre to, aby sa muž cítil dobre. A tvoje pocity? Na nich príliš nezáleží.

Američanka koncom 30. rokov 20. storočia by podľa týchto odporúčaní nemala na rande veľa piť, pretože bude pôsobiť hlúpo. Neodporúčalo sa ani požičiavanie vreckoviek na zotretie rúžu. „Správna žena“ mala v danej dobe radšej odísť napríklad na toaletu, aby ju muž pri upravovaní nevidel.

Žena zároveň nesmela nechať muža čakať, mala ho privítať s úsmevom, nesmela pôsobiť znudene (aj keby sa skutočne nudila), nemala hovoriť o svojom oblečení, ale iba o tom, čo zaujímalo muža, a odporúčalo sa tiež, aby nežuvala žuvačku, uvádza Daily Mail.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 94301 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa trestali ženy, ktoré počas 2. svetovej vojny kolaborovali s Nemcami
  • Ako si na Marilyn Monroe spomína jej prvý manžel, za ktorého sa vydala v 16 rokoch a prečo ju štúdio nútilo, aby sa rozviedla
  • Ako dopadol posteľový protest Johna Lennona a Yoko Ono, od ktorého novinári čakali vášnivý sex v priamom prenose
  • O mužovi, ktorý počas vojnového konfliktu zachraňoval svoju ženu nakazenú cholerou
  • Ako vznikol symbol mieru a lásky vojny v Bosne a Hercegovine – „Rómeo a Júlia zo Sarajeva“
Domov
Zdieľať
Diskusia