Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2020, 11:48
Čas čítania 8:41
Tímea Krauszová

Veľké porovnanie zoznamovacích aplikácií na Slovensku: Prečo je Badoo sexistický a ktorá aplikácia sa ťa pýta nevhodné otázky?

ZAUJÍMAVOSTI MILENIÁLI ONLINE ZOZNAMKY RANDENIE V 21. STOROČÍ VZŤAHY
Uložiť Uložené

Tinder nie je jedinou možnosťou. Ale stoja tie ostatné za zmienku?

Či sa nám to páči alebo nie, randenie v tomto storočí nabralo nový rozmer. Deje sa často v digitálnom priestore a ak si single, je celkom možné, že online sa zoznámiš skôr ako osobne. Nie preto, že je to lepšie – no väčšina slobodných je online neustále (dokonca aj ľudia v strednom veku) a čím viac chodíme po uliciach s hlavami v mobiloch, tým divnejšie sa môže zdať osloviť niekoho osobne.

Pozreli sme sa preto na tie najpopulárnejšie zoznamky na Slovensku a zisťovali sme, ako fungujú. Okrem základných funkcií ti po týždni používania povieme, či je v appke dostatočný výber Slovákov, koľko stoja prémiové programy a či sa ti oplatí vytiahnuť kreditku pri online zoznamovaní.

Odporúčané
Nie všetci sú na Tinderi iba kvôli sexu, neustále zoznamovanie sa však môže byť únavné Nie všetci sú na Tinderi iba kvôli sexu, neustále zoznamovanie sa však môže byť únavné 24. februára 2020, 18:26

Pozreli sme sa nielen na sprofanovaný Tinder, ale aj na Badoo, Twoo a Blindr. Porovnávali sme, ako sa s nimi pracuje a po niekoľkých dňoch aktívneho používania spísali ich výhody a nevýhody.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako fungujú štyri najpopulárnejšie zoznamky na Slovensku
  • Na ktorej z nich je viac žien ako mužov
  • Ktorá je najdrahšia, ak si chceš zaplatiť prémiový program
  • Aké sú nevýhody Tinderu
  • Aké intímne otázky sa ťa opýta Twoo (a potom odpovede zverejní na profile)
  • Prečo je Badoo sexistický
  • V čom má Blindr výhodu, hoci je dizajnovo na tom najhoršie

Tinder: kráľovná zoznamovacích aplikácií

Takmer všetci sú na Tinderi. Po našom mesačnom experimente začiatkom roka 2020 sme zistili, že mnohí „svajpujú“ len tak, z nudy, no je tam pravdepodobne registrovaných najviac ľudí spomedzi všetkých aplikácií.

Pri tomto porovnaní sme zistili, že na Tinderi zrejme nájdeš najväčšie zastúpenie Slovákov. Je tam však aj množstvo ľudí zo zahraničia, nehovoriac o tom, že v posledných rokoch nabral Tinder aj akúsi couchsurfingovú funkciu: cestovatelia si tam často zháňajú nocľah (či už so sexom alebo bez), tipy na podujatia, či spoločnosť na večer v cudzom meste.

Základy Tinderu zrejme poznáš: ak sa ti niekto páči, posunieš profil doprava, ak sa ti nepáči, „svajpneš“ doľava. Môžete si písať, no (našťastie) sa cez appku nedajú posielať fotky. Nemôžeš napísať nikomu, s kým si najskôr nemal zhodu (teda obaja ste sa navzájom „svajpli“ doprava).

Veľké porovnanie zoznamovacích aplikácií na Slovensku: Prečo je Badoo sexistické a ktorá aplikácia sa ťa pýta nevhodné otázky?
Zdroj: Tinder

Hĺbkovú analýzu toho, ako Tinder funguje, aký typ ľudí (predovšetkým mužov) tam nájdeš a tiež prehľad osobných skúseností z takmer dvadsiatich rande si môžeš prečítať v tomto článku.

Odporúčané
Tinder výzva: 30 dní som každého svajpla doprava. Zo stoviek zhôd a takmer 20 rande vyberám to najlepšie (a najhoršie) Tinder výzva: 30 dní som každého svajpla doprava. Zo stoviek zhôd a takmer 20 rande vyberám to najlepšie (a najhoršie) 14. februára 2020, 9:20

Podstatné veci sú v Tinderi zadarmo, ale prémiový balíček ti umožní vrátiť svajp (ak sa pomýliš alebo si to rozmyslíš), vypnúť GPS alebo sa dokonca „premiestniť“ a prezerať si profily inde (napríklad si takto môžeš pred dovolenkou už nájsť match vo svojej destinácii).

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 89114 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či je najväčšou výhodou Tinder Plus
  • Ako funguje Badoo a prečo je princíp platenia sexistický
  • Koľko stoja prémiové zoznamky
  • Na ktorej appke je viac žien ako mužov
  • Ako funguje pôvodom belgická appka Twoo
  • Na aké nevhodné otázky sme narazili pri vypĺňaní profilu
Domov
Zdieľať
Diskusia