Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2020, 14:54
Čas čítania 4:54
Tímea Krauszová

Vyskúšali sme si rýchle rande: Za jeden večer sme spoznali desať ľudí, aké máme z toho pocity?

REFRESHER RANDENIE V 21. STOROČÍ
Uložiť Uložené

Pravidelné rýchle rande v Bratislave prerušil koronavírus. Konečne sú však eventy pre slobodných späť. Ako vlastné takéto randenie prebieha?

Niektorí muži neprišli. Neviem, či ich odradil dážď, sú hanbliví alebo si stihli napokon nájsť priateľku „tradičnejším“ spôsobom. Ich neprítomnosť však spôsobila, že som si po prvých dvoch rande mohla oddýchnuť, pretože si ku mne nikto neprisadol. Využila som čas na pozorovanie svojho okolia. 

Na niektorých ľuďoch je zreteľné, že sa necítia pohodlne. Ešte sa nerozkecali alebo im ich partner či partnerka nie sú sympatickí. Prekrížené ruky, chrbát opretý o stoličku či uhýbanie pohľadom to jasne dokazujú. Iní si zjavne našli skvelú zhodu: smejú sa, sú k sebe naklonení, žmurkajú a vymýšľajú, čo sa ešte stihnú opýtať. Čas sa kráti; na každé rande máš len päť minút. Ani sa nenazdám a už si ku mne sadá ďalší muž. A kolotoč často rovnakých otázok sa môže znova začať.

Aj pri speed datingu sme dodržiavali odstupy.
Aj pri speed datingu sme dodržiavali odstupy. Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Vyskúšala som si rýchle rande v Bratislave, aby som zistila, ako prebieha. V priestoroch Design Factory sa zišlo približne osemdesiat slobodných a láskychtivých ľudí, ktorí sa prišli zabaviť s nádejou, že stretnú toho pravého. Organizátori si svoju firmu nazvali veľmi trefne: LáskaTu

Odporúčané
Tinder výzva: 30 dní som každého svajpla doprava. Zo stoviek zhôd a takmer 20 rande vyberám to najlepšie (a najhoršie) Tinder výzva: 30 dní som každého svajpla doprava. Zo stoviek zhôd a takmer 20 rande vyberám to najlepšie (a najhoršie) 14. februára 2020, 9:20
V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sme sa na rýchle rande dostali
  • Ako takéto podujatie prebieha
  • Koľko ľudí spoznáš
  • Koľkí muži mi padli do oka
  • Aké ženy tam chodia

Ako sa na rýchle rande dostaneš a koľko to stojí

O podujatí som sa dozvedela na Facebooku. Lístok si kúpiš na webe LáskaTu, no pozor: veľmi rýchlo sa vypredajú. Najmä teraz, keď je kapacita pre koronavírusové opatrenia ešte skresaná. Ženské vstupenky boli dostupné dlhšie ako mužské, no predávalo sa 50 vstupov pre jedno pohlavie.

Na BBQ party stála vstupenka 33 €, zahŕňala aj welcome drink a, samozrejme, občerstvenie a vstup na afterku. Počasie úplne nevyšlo a navigovať Bolt-šoféra k Design Factory nebolo jednoduché, no napokon sme dorazili včas. Randenie malo začať o ôsmej, organizátori nás žiadali, aby sme prišli štvrť hodinku predtým.

V cene vstupenky bolo aj stylingové poradenstvo: ak by si teda potreboval poradiť, čo a ako si obliecť, aby si ohúril čo najviac ľudí, mohol si zavolať alebo poslať email profesionálnej stylistke. Túto ponuku som napokon nevyužila, pretože dress code bol pomerne jasný.

Ako prebieha rýchle rande

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 86554 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako prebieha rýchle rande
  • Prečo by si sa mal na rande vopred pripraviť
  • Koľko času máš na jedného človeka
  • S koľkými ľuďmi som sa zoznámila
  • Koľkí muži mi padli do oka
Domov
Zdieľať
Diskusia