Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2021, 16:40
Čas čítania 3:44
Tímea Krauszová

5 instagramových účtov, pri ktorých si oddýchneš od každodenného prívalu zlých správ

KULTÚRA INFLUENCERI INSTAGRAM SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Vyberáme slovenské a české účty plné inšpirácie.

Ak máš dojem, že ťa Instagram niekedy demotivuje alebo vidíš nerealisticky dokonalých ľudí, je možno na čase prehodnotiť, koho sleduješ a prečo. Sociálne siete neprekvapivo ovplyvňujú našu náladu aj duševné zdravie, a kedy, ak nie v čase lockdownu, je ideálne pretriediť si účty, ktoré sleduješ.

V prípade, že ti chýba svieži obsah, po ktorom trochu pookreješ, zamyslíš sa, zadívaš sa do krásy alebo jednoducho si konečne pre zmenu prečítaš samé dobré správy, bude sa ti náš výber páčiť. Toto je 5 profilov, ktoré ti odporúčame sledovať pre dávku pozitivity v tvojom instagramovom feede.

Odporúčané
Koložvársku kapustu vo vegánskej verzii by mali okamžite stiahnuť z obchodov a rastlinné nugetky sú naopak lepšie ako v McDonalde Koložvársku kapustu vo vegánskej verzii by mali okamžite stiahnuť z obchodov a rastlinné nugetky sú naopak lepšie ako v McDonalde 31. januára 2021, 12:30

Básničky (aj) na želanie

„Dochádzajú mi slová, keď mi nedochádzajú situácie.“  Tak znie jeden z aforizmov, ktorý nedávno pribudol na účet ba_snenie. Nájdeš tam občas vtipné, inokedy melancholické a často bolestivo pravdivé krátke verše.

V príbehoch (odložených v highlights) nájdeš množstvo citátov od známych spisovateľov, samotné príspevky ti na chvíľku zamestnajú myseľ a často reagujú na aktuálne dianie v spoločnosti.

„Začal som písať vlastne z trucu, bývalá frajerka milovala Rupi Kaur a Čistú dušu,“ prezradil nám admin Adam. Vraj mu priateľka toľko s písaním pílila uši, že to nevydržal a povedal, že to predsa dokáže každý. Musel jej to aj dokázať. „A tak som jej každý večer do mailu posielal aforizmy, no a jedného pekného dňa, keď sme sa rozišli, som sa rozhodol začať ich zverejňovať.“

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Basnenie (@ba_snenie)

Inšpiráciu vraj nachádza vo všetkom: v hudbe, v rozhovoroch, v ktorých sa nečakane objaví slovná hračka alebo vďaka followerom, ktorí mu aj sami navrhujú, o čom by mohol básniť. V poslednej dobe sú to častejšie pochmúrne témy ako depresia, úzkosť či samota. Vtedy ich odkazuje na účty, ktoré môžu aj reálne pomôcť, napríklad tento.

Kristiana Koňa

Lifestyle fotografka Kristiana Koňa miluje život a srší to z každého jej príspevku aj príbehu na Instagrame. Nezdieľa len svoju prácu, často svojich sledovateľov vyzýva ku zdieľaniu a komentáre pod jej príspevkami patria široko-ďaleko k najmilším, najúprimnejším a najhlbším, aké na tejto sociálnej sieti nájdeš„Som veľmi otvorený človek a mám rada úprimnosť. Možno niekedy o svojich vnútorných pocitoch odhalím trochu viac. Nevadí mi ukázať aj moju zraniteľnosť. Je moja prirodzená súčasť,“ povedala nám s tým, že často svoje myšlienky rozvíja pod fotkami vo feede.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Z nedávnej súťaže o fotenie sa napríklad vyvinula iniciatíva, do ktorej sa zapojili stovky ľudí a zdieľajú najkrajšie chvíle minulého roka. Áno, aj rok 2020 mal svoje pozitívne chvíľky a ak si mal dojem, že ti ušli, odporúčame ti častejšie preklikať Kristínine príbehy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kristiana Kona (@kristianakona)

Myslí si, že Instagram je skvelý nástroj, no sama na ňom niekedy trávi priveľa času (napriek štedrému dvojhodinovému dennému limitu). Má vypnuté upozornenia a počas jedla či v rámci rannej a večernej rutiny sa snaží nebrať mobil do ruky. Aj takto sa jej darí neprepadnúť úzkosti z denných správ, okrem toho na Instagrame sleduje „obohacujúce účty, z ktorých mám peknú emóciu“.

Odporúčané
10-ročná nahá modelka pózovala so súhlasom mamy. Rodina za fotografie dostala 450 dolárov 10-ročná nahá modelka pózovala so súhlasom mamy. Rodina za fotografie dostala 450 dolárov 1. decembra 2020, 14:30

Miesta, ktoré v zhone obchádzaš

Profil Štefana Cipára známy ako @beautifulbratislava nemožno nepoznať. Nejde len o jeho popularitu medzi domácimi aj zahraničnými návštevníkmi alebo o skvostné fotografie, ktoré sú pastvou pre oči. Štefan hovorí, že rád ukazuje, čo sa skrýva pod miestami, ktoré bežne obchádzame a nevenujeme im patričnú pozornosť. Na fotografiách a ešte podrobnejších príbehoch k nim zachytáva jedinečné budovy Bratislavy. Hovorí o ich histórii a ukazuje aj miesta, kam sa bežný človek jednoducho nedostane.

„Za najvzácnejšie určite považujem tie miesta, kde sa toho veľa nezmenilo a vďaka detailom na mňa dýcha duch minulej doby – či už je to dom zo začiatku minulého storočia alebo sú to 80. roky. To má pre mňa najväčšiu hodnotu,“ povedal nám.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by beautifulbratislava (@beautifulbratislava)

Myšlienka pretriediť si Instagram mu nie je cudzia: sleduje len účty, ktoré ho naozaj zaujímajú, dokonca si dal niektoré stories skryť, aby ich nemusel preklikávať. Hoci sám by ten vlastný profil nenazval inšpiratívnym, je rád, že iní o ňom v tomto význame rozprávajú.

So Štefanom sme sa v minulosti už rozprávali. Prezradil nám, ako sa dostane na neprístupné miesta, či si musí vybavovať povolenia a ktoré miesta v Bratislave sú jeho obľúbené.

Odporúčané
Kachličky z Titanicu v Bratislave? Zisťovali sme, ako sa Štefan dostáva na neprístupné miesta, ktoré fotí na Instagram (Rozhovor) Kachličky z Titanicu v Bratislave? Zisťovali sme, ako sa Štefan dostáva na neprístupné miesta, ktoré fotí na Instagram (Rozhovor) 16. septembra 2019, 17:17

Mužská poézia

Večne nepodarené lásky inšpirujú Gabriela k tvorbe básničiek, ktoré sú určené mužom aj ženám. Na svojom účte s príznačným menom @zalubeny.muz zdieľa často veľmi intímne riadky s cieľom vyplniť akúsi dieru na trhu. 

„Sledoval som stránky ako Som idealista či Denník jednej lásky, ale všimol som si, že mnoho z tých stránok patrí ženám a málo sa tie príspevky venujú aj mužom. Preto som sa rozhodol spraviť niečo, čo bude smerovať ako na mužov, tak aj na ženy.“ Písať pritom dokáže len vtedy, keď si jeho srdce získa žena. Vtedy vraj slová padajú rad za radom. Snaží sa o autentickosť a píše vždy zo srdca, prezradil nám.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Všetko nájdeš vo svojom ❤️ (@zalubenymuz)

Verí tomu, že jeho slová v ľuďoch zanechávajú stopu a dúfa, že ich povzbudia, nakopnú či pomôžu v rozhodovaní sa. Na jeho stránke nájdeš najčastejšie krátke verše a básničky, sprevádzané zamyslením v príspevku. 

Nadpozemsky krásne maľby

Česká maliarka a ilustrátorka Andrea sa na svojom Instagrame @andreafort_paint delí o svoju tvorbu. Maľovanie je pre ňu prirodzenou súčasťou života už od malička. „Po štúdiu zdravotníckej školy som sa venovala tetovaniu, ale po niekoľkých rokoch som sa vrátila k plátnam, pretože je to pre mňa slobodnejšia forma sebarealizácie a lepšie sa dá skĺbiť s materstvom aj súčasnou situáciou,“ povedala nám.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

Inšpiráciu hľadá v prírode, v duchovne, v ženskosti či v materstve. Mnohé jej obrazy majú spirituálny nádych a pôsobia priam nadpozemsky. Ak sa ti niektoré dielo zapáči, môžeš si ho aj kúpiť.

Ako sama hovorí, ak si dobre zostavíš svoj instagramový feed a vyberieš si milé, pekné či povzbudivé účty, sociálna sieť poslúži k odpútaniu pozornosti od negatívnych správ a skleslej nálady, ktorá v spoločnosti počas pandémie panuje. „Môžu tiež inšpirovať k tomu, aby človek sám niečo vytvoril a udržal si tak chladnú hlavu.“ 

Domov
Zdieľať
Diskusia