Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2021 o 13:23
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Za Pellegriniho let na operetu štát zaplatil skoro 10-tisíc eur

NEWS PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Kauza Pellegriniho výletu na operetu do Nemecka naberá na obrátkach. On vraj reprezentoval Slovensko, ale koalícia ho označuje za papaláša.

Silvestrovský výlet vtedajšieho premiéra Petra Pellegriniho na operetu do Drážďan vyvolal medzi slovenskou verejnosťou vlnu nevôle. Pellegrini medzitým vyhlásil, že za let dodatočne zaplatí, ak šetrenie preukáže, že nešlo o služobnú, ale súkromnú cestu.

Pellegrini si na Silvestra 2019 v doobedňajších hodinách objednal vládny špeciál Fokker 100. Ten má síce kapacitu 30 pasažierov, ale bývalý premiér so sebou vzal len troch ochrankárov, zatiaľ čo posádku lietadla tvorilo päť členov. Tento výlet podľa informácií Denníka N stál štát 9 904 eur. 

Za Pellegriniho let na operetu štát zaplatil skoro 10-tisíc eur. Vtedajšiemu premiérovi ani ochrankárom pritom neplatil ubytovanie
Zdroj: TASR

Šéf opozičného Hlasu-SD tvrdil, že ho na operetu pozval operný spevák Pavol Bršlík, s ktorým po predstavení zašiel na večeru. Pellegrini podľa svojich slov vraj bol na operete ako predseda vlády Slovenskej republiky. Služobné cesty premiéra však vopred schvaľuje vláda, lenže výlet do Drážďan sa nikdy neprerokoval, pretože si ho podľa všetkého vtedajší premiér vymyslel náhle.

„Išiel som reprezentovať krajinu, išiel som tam v dobrom úmysle podporiť nášho umelca. Ak som tým niekomu ublížil, urazil, následky ponesiem, náklady som pripravený uhradiť,“ obhajoval sa Pellegrini.

Odporúčané
Moderátorka sa spýtala Pellegriniho, či by privítal alebo odmietol plošné testovanie análnymi výtermi, keď žartoval o Matovičovi Moderátorka sa spýtala Pellegriniho, či by privítal alebo odmietol plošné testovanie análnymi výtermi, keď žartoval o Matovičovi 29. januára 2021 o 9:42

Zvláštne preto vyznieva, že na takejto ceste podľa ministerstva vnútra štát neplatil za ubytovanie trom ochrankárom a dokonca ani Pellegrinimu. V obvyklých prípadoch pritom štát premiérovi náklady na služobných cestách uhrádza, ale tentokrát zaplatil len hotel pre piatich členov posádky vládneho lietadla.

Otázne tak  zostáva, či Peter Pellegrini skutočne za svoju silvestrovskú cestu do Nemecka zaplatí. Podľa predstaviteľov súčasnej vládnej koalície tento výlet potvrdil papalášske tendencie bývalého premiéra.

Domov
Zdieľať
Diskusia