Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2021, 16:52
Čas čítania 0:50
Tímea Krauszová

Zuzana Čaputová: Holokaust bol najväčšou tragédiou v dejinách ľudstva, jeho príčinami bolo aj šírenie klamstiev a nenávisti

NEWS BRATISLAVA HOLOKAUST SLOVENSKO ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka si dnes uctila Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu.

Prezidentka Zuzana Čaputová si v stredu pri pamätníku na bratislavskom Rybnom námestí uctila pamiatku obetí holokaustu. „Holokaust nie je židovská tragédia, je to tragédia nás všetkých,“ povedala v dojímavom prejave na Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu, ktorý každoročne pripadne na 27. januára.

To, čo spôsobilo holokaust, sa dodnes šíri

Prešlo 76 rokov od oslobodenia koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau, v ktorom zomreli aj desaťtisíce Slovákov. Deň pamiatky si uctila aj  prezidentka, ktorá položila veniec a kamienok pred pamätník na bratislavskom Rybnom námestí.

Hovorila nielen o následkoch, ale aj o príčinách holokaustu. Podľa jej slov za tragédiu môže šírenie klamstiev, nenávisti a podnecovanie k násiliu, pričom tieto javy sa šíria dodnes. „Preto je pre nás neustále dôležité prinášať svedectvo o holokauste, a preto si stále uctievame pamiatku miliónov Židov, aj našich spoluobčanov, ktorí sa stali obeťami najzvrátenejšej idey novodobých dejín.“

Domov
Zdieľať
Diskusia