Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2021, 18:16
Čas čítania 1:10
Dominik Vetrák

The Last of Us: Part 2 prekonalo Zaklínača 3 a stáva sa najoceňovanejšou hrou v histórii

TECH
Uložiť Uložené

TLoU 2 zaslúžene zdevastovalo tohtoročnú konkurenciu v podobe Assassin’s Creed, Hades, Cyberpunk 2077 či Ghost of Tsushima.

Najlepšia hra roka, pre mnohých najlepšia hra minulej generácie či najlepšia hra vôbec, The Last of Us: Part II, získala už množstvo ocenení. Absolútne ovládla The Game Awards, kde bola nominovaná v 10 kategóriách. V podstate dostala nomináciu v každej kategórii, kde ju aj získať mohla. Nakoniec premenila 7 z nich. 

Server Game Awards.net, ktorý zbiera hodnotenia roka pre najlepšie hry už od roku 2003, eviduje až 261 ocenení pre The Last of Us: Part 2. 169 redakcií a 92 komunít v rámci rôznych herných webov si za najlepšiu hru roka 2020 zvolilo práve klenot od štúdia Naughty Dog. Viac novinárskych ocenení má len Zaklínač 3, a to 172. Tento rekord však Zaklínačovi vydrží len ďalších pár dní. 

Odporúčané
Tvorcovia Cyberpunk 2077 sa naďalej vyhovárajú a klamú. V traileroch sme našli množstvo obsahu, ktorý v hre neexistuje Tvorcovia Cyberpunk 2077 sa naďalej vyhovárajú a klamú. V traileroch sme našli množstvo obsahu, ktorý v hre neexistuje 14. januára 2021, 16:11

Tento rok malo byť najväčšou konkurenciou pre TLoU 2 práve Cyberpunk 2077 od tvorcov Zaklínača. Všetci však vieme, ako to dopadlo. Na druhom mieste za minulý rok evidujeme skvelé Hades a na treťom mieste Ghost of Tsushima, 

Ide o najrýchlejšie predávanú exkluzívnu hru od PlayStation a vzhľadom na to, že si ju za naj hru zvolilo tento rok viac hráčov ako napríklad Zaklínača v roku 2015, môžeme s istotou povedať, že tých nespokojných hráčov nebolo v porovnaní s tými nadšenými až tak veľa.

Zaujímavosťou je aj to, že za hru hlasovalo viac európskych novinárov a hráčov ako amerických. O nejakom pretláčaní tém LGBTI zo západu teda nemôže byť ani reč (nie že by tieto argumenty mali nejakú váhu predtým).

Čerešničkou na torte je potom informácia, že najpredávanejšou krabicovou hrou bolo minulý rok v Rusku práve The Last of Us: Part 2. Ide o štát, kde majú členovia komunity LGBTI stále nedostatočné práva a možnosti a kde sa homofóbia podporuje aj medzi politikmi či v médiách. 

Toto sú 3 hry, ktoré získali v rámci svojich rokov vydania najviac ocenení „Najlepšia hra roka“

1. The Last of Us Part II (2020) – 261
2. The Witcher 3: Wild Hunt (2015) – 260
3. The Last of Us (2013) – 254

Odporúčané
The Last of Us 2 ťa emocionálne rozdrví (RECENZIA) The Last of Us 2 ťa emocionálne rozdrví (RECENZIA) 12. júna 2020, 9:01
Domov
Zdieľať
Diskusia