Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2021, 9:24
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

EÚ ide rokovať o zavedení očkovacieho pasu. V lete by si s ním mohol cestovať bez obmedzení, inak bude treba test

NEWS CESTOVANIE OČKOVANIE SLOVENSKO VAKCÍNA
Uložiť Uložené

S nápadom prišli Gréci, podporuje ho aj šéfka Európskej komisie, Ursula von der Leyenová. Postoj väčšiny členkých štátov je zatiaľ neznámy.

Letná dovolenková sezóna je bližšie, ako by sme čakali. V aktuálnej situácii sa ňou už zaoberajú viaceré krajiny južnej Európy, ktoré sa pripravujú na nával turistov. Grécko napríklad tlačí na to, aby sa v rámci celej EÚ zaviedol tzv. očkovací pas a cestovanie by mohlo fungovať čo najvoľnejšie, píše Denník N.

Nápad sa pozdáva aj šéfke Európskej komisie. Ursula von der Leyenová vyhlásila, že v lete by sme po Európskej únii mohli cestovať s očkovacím pasom či negatívnym testom. Zatiaľ nevedno, do akej miery budú členské štáty schopné zaočkovať väčšinu svojej populácie natoľko, aby mohli Európania úplne slobodne cestovať tak, ako sú zvyknutí.

Dočasne, pokiaľ nie je zaočkovaná väčšina populácie, by tak mohli slúžiť práve očkovacie pasy. Ten kto ho nemá, musel by mať negatívny test. 

Domov
Zdieľať
Diskusia