Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2021, 17:45
Čas čítania 1:37
Viktor Kniš

Novinárku Tódovú sledujú záhadní muži. Fico vedel o jej stretnutí so sudkyňou, ktorá poslala do väzby Lučanského aj Haščáka

NEWS
Uložiť Uložené

Reportérku Denníka N sledovali niekoľko dní, keď bola vo Vysokých Tatrách aj doma v Bratislave.

Novinárku Moniku Tódovú počas posledných dní sledovali záhadní muži v autách s bratislavskými aj bardejovskými poznávacími značkami. 

„Pred chatou, v ktorej bývala na začiatku januára s rodinou, najmenej dva dni stálo SUV s bardejovskou značkou, v ktorom sedel neznámy muž. V zaparkovanom aute strávil každý deň zhruba osem hodín a vyhotovoval si fotografie,“ popisuje priebeh sledovania Denník N, v ktorom Monika Tódová pracuje ako investigatívna reportérka. Monika Tódová je presvedčená, že ju sledovali, rovnaké auto ju neskôr sprevádzalo aj v Bratislave. 

Odporúčané
Robert Fico naďalej prespáva v Hiltone, priateľka Katarína Szalayová ráno opustila hotel 8 minút po ňom Robert Fico naďalej prespáva v Hiltone, priateľka Katarína Szalayová ráno opustila hotel 8 minút po ňom 13. januára 2021, 10:19

Fico vie viac, než by sa patrilo

V súčasnosti nie je známe, kto sledovanie zabezpečoval a známa nie je ani identita mužov, ktorí vykonávali monitorovanie aktívít novinárky. Robert Fico však redakcii Denníka N zaslal dlhý a kritický list, ktorého obsah je venovaný práve Tódovej. 

List predsedu Smeru začína informáciou o konkrétnom mieste a čase, kde sa novinárka stretla so sudkyňou. „Dve veľké kamarátky sa v pondelok 21. decembra 2020 vybrali spoločne na PCR test. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby nešlo o kamarátky na život a na smrť – novinárku Moniku Tódovú z Denníka N a sudkyňu Špecializovaného trestného súdu Pamelu Záleskú. Možno išli potom spolu aj na dovolenku,“ píše Robert Fico. 

Pamela Záleská je sudkyňa Špecializovaného trestného súdu, ktorá rozhodla o vzatí do väzby v prípade bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčila, bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského aj oligarchu Jaroslava Haščáka. Fico tak navodzuje dojem, že novinárka a sudkyňa sú kamarátky, ktoré kooperujú.

V liste tvrdí, že novinárka Tódová svojimi článkami o kauzách manipuluje verejnosť a porušuje prezumpciu neviny.  „Predstavovať novinárku M. Tódovú netreba. Váľa sa vo všetkej špine, nenávidí do špiku kosti všetkých, ktorí jej nesedia do jej Sorosovského videnia sveta. Preto bez dôkazov obviňuje, má jediná pravdu a právo na výkon spravodlivosti,“ uvádza Fico.

V závere listu tvrdí, že Norbert Bödör obvinený ako hlava údajnej organizovanej zločineckej skupiny je „politickým väzňom“. A spolu s ním aj Dušan Kováčik alebo Kajetán Kičura.

Robert Fico
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Nie je to prvé sledovanie 

Novinárku Moniku Tódovú dal spoločne s viac ako dvadsiatkou ďalších vrátane zavraždeného Jána Kuciaka sledovať v minulosti Marian Kočner. Finančne sa mal na tejto akcii podieľať aj Norbert Bödör. Rovnako mal pomáhať zabezpečovať lustrácie zo systému polície. 

Tódovú sledovali v tom čase doma, v práci, pri presúvaní sa z miesta na miesto aj pri odprevádzaní detí do školy. Každý jej pohyb zaznamenávali a podľa slov Petra Tótha ako šéfa sledovacieho komanda následne informácie odovzdávali priamo Kočnerovi. Ten na hlavnom pojednávaní v prípade vraždy Kuciaka vyhlásil, že si materiál zbieral kvôli svojej relácii Na pranieri, kde kritizoval novinárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia