Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2021, 14:23
Čas čítania 1:24
Daniel Mikolášik

Zvolenská nemocnica je v kritickom stave: 41 zamestnancov je nakazených koronavírusom

NEWS NEMOCNICA
Uložiť Uložené

Minister zdravotníctva Marek Krajčí však aj napriek kritickej situácii vo viacerých nemocničných zariadeniach na Slovensku nepovažuje za potrebné zriadenie poľnej nemocnice.

Zvolenská nemocnica hlási problém. V súčasnosti má totiž 41 zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19 a jedného s podozrením na túto chorobu. Pre TASR to v pondelok povedala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.
Podľa nej je v nemocnici pozitívnych na nový koronavírus aj 48 pacientov.

Odporúčané
VIDEO: Aktuálna situácia v Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Toto je realita VIDEO: Aktuálna situácia v Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Toto je realita 8. januára 2021, 15:12

S podozrením na ochorenie COVID-19 sú v tomto zariadení štyria pacienti, ďalší štyria si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. „Nemocnica má celkovo reprofilizovaných 80 lôžok pre pacientov pozitívnych na nový koronavírus, 70 sú na bežnom lôžku, šiesti si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a štyria sú na oddelení JIS.“ 


V tomto zdravotníckom zariadení od konca septembra minulého roka platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus. Rovnako platí v súčasnosti aj zákaz prítomnosti otca pri pôrode.

Domov
Zdieľať
Diskusia